23 °C
tiszta égbolt
2024. április 30., kedd
Katalin, Kitti

Egy felmérés szerint 2 millió macska él Magyarországon

2023. augusztus 08.
30.3461
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma, azaz augusztus 8-án ünnepeljük a Macskák Nemzetközi Világnapját, melynek alkalmából a Whiskas állateledel márka készített egy friss felmérést, melyből kiderült, hogy a magyar lakosság közel harmada tart otthonában legalább egy cicát.

A két legnépszerűbb házi kedvenc a kutya és a macska, akik nap mint nap boldoggá teszik gazdáikat, ám a mai nap a doromboló négylábú szőrcsomókról szól. Az elmúlt években egyre népszerűbbé vált a macskatartás, a kutyatartás pedig enyhén csökkent - ez a tendencia nem csak nálunk, de egész Európában megfigyelhető.

A Whiskas legfrissebb felméréséből kiderült, hogy a macskatartók jelentős százaléka szerint a cicával való együttélés csökkenti a stresszt. Érdekes adat továbbá, hogy a macskatartóknak majdnem a fele (45%-a) fogadta örökbe legalább egy cicáját menhelyről vagy az utcáról. Az örökbefogadás nagyon fontos, hiszen a menhelyek sokszor túlterheltek, mert nincs hely az új árváknak.

A MARS vállalat (Whiskas eledeleket gyártó cég) évek óta élen jár a menhelyek támogatásában, a tavalyi évhez hasonlóan idén is nagyobb összeggel támogatja a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség munkáját. Mindezek mellett igyekeznek népszerűsíteni az örökbefogadás, hiszen egy doromboló kiscicára minden házban szükség van.