7 °C
enyhe eső
2024. április 16., kedd
Csongor

Ha idén még szeretnél havat látni, mutatjuk a legjobb sírégiókat

2023. január 12.
98.9191
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Nonka22 profilja, adatai
Nonka22
A téli sportok szerelmesei folyamatosan nézik az időjárás-jelentéseket, hol lesz biztosan hó hazánkban? Sajnos azt kell írnunk, hogy ehhez biztosan külföldre kell utazni, hiszen már az elmúlt években is nagyon kevés igazi hó esett itthon. A jó hír azonban az, hogy tudunk olyan terepet ajánlani, ahol még tavasszal is lesz fehér, hideg és friss csapadék.


Ez a világ legnagyobb összefüggő pályarendszere!

Amerre a szem ellát, mindenki síeljen, snowboardra pattanjon? Akkor irány Franciaország! A Trois Vallées (e: troávállé) nevű sírégió a világ legnagyobb teljes egészében összefüggő pályarendszere, ami 600 kilométernyi sípályát jelent. A három völgy tulajdonképpen négy: Courchevel, Meribel, Les Menuires, és az ez utóbbi felett 2300 m-en fekvő Val Thorens. A völgyekben több síközpont található különböző szállástípusokkal.

Tipp: Hadd emeljük ki St. Martin de Belleville-t a három-völgy régió egyetlen olyan települését, ami nem mesterséges sí város, hanem egy igazi, élő francia hegyi falu: farmerekkel, állattenyésztő gazdaságokkal, családi sajtüzemekkel, Itt akár egy pályaszállásra is lecsaphatunk!

Trois Vallées francia sírégió

Trois Vallées francia sírégió


Gyerekes családoknak ajánlva

Ausztria egyik legnépszerűbb üdülőrégiójaként világbajnok sípályákkal és tökéletesen karbantartott sífutópályákkal várja vendégeit a Schladming-Dachstein régió. Az alpesi síelés mindig is különleges szerepet játszott a régió életében. A hely nem csak változatos szabadidős tevékenységeinek köszönheti kedveltségét, a hamisítatlan stájer vendégszeretet ebben legalább olyan meghatározó szerepet játszik.

Tipp: A négy hegyet összekötő schladmingi sípályarendszer egyedülálló téli élményeket garantál. Ez a régió legnagyobb összefüggő síterepe, amely négy síhegyével - Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen és Reiteralm - összesen 123 kilométernyi sípályát kínál. A Ramsau am Dachstein síterepen egyszerre több fénypont is várja a családokat. Ráadásul itt található Stájerország legnagyobb gyermek-sívilága.

Csak itt a szomszédban!

A Csorba-tó (Strbské pleso) síközpont a Kárpátok láncolatának legmagasabb hegységében, a Magas-Tátrában található. A központ egyben a legmagasabban fekvő tátrai település, amely az azonos nevű tó mentén terül el. A Solisko-ról indul a síterep leghosszabb lesiklópályája ami 2600 méteres, 440 méteres szintkülönbséggel. Az lnterski és a Mostíky elnevezésű, könnyűnek, illetve nagyon könnyűnek minősített lesiklópályák a Csorba-tó irányába ejtenek, ezért kezdő síelőknek kiváló terep lehet. Különleges program lehet, ha éjszakai síelésre megyünk, itt azt is lehet.

Tipp: Aki a sífutásért van oda, ide utazzon el, a hóviszonyoktól függően 5 illetve 17 km hosszan űzheti a sportot. Aki pedig csak a párja kedvéért keresi fel a hegyeket, itt biztosan tud majd sétálni a jó levegőn!

Befagyott Csorba-tó

Befagyott Csorba-tó


Akár még áprilisban is!

Az elmúlt napok havazása után ismét kinyitott a népszerű szlovén síterep. A Bovec-Kanin a szlovén-olasz határon található, az országban a legmagasabb ponton kialakított, épp ezért sokáig hóbiztos, sokan keresik fel márciusban vagy áprilisban. A sípályák hossza itt 30 km, ebből piros pálya 22 km, de a kezdők és a fekete pályát kedvelők is megtalálják a nekik való kihívást. Optimális esetben sítalpon is át lehet kelni az országhatáron. Az összekötő liftet 2016-ban helyreállították, ettől a szezontól újra üzemel a kabinos lift, mellyel megközelíthetőek a magasabban fekvő pályák.

Tipp: A covid korszak korlátozásai után az idei szezontól ismét váltható közös bérlet az olasz oldallal, így a hegy mindkét részét kipróbálhatjuk.
2 hozzászólás

bababum

1 éve, 4 hónapja és 11 napja

Szomorú, hogy nálunk már nincs rendes tél. szomorú smiley

válasz erre

bettike

1 éve, 4 hónapja és 11 napja

Imádok síelni, csak kicsit sokat bénázom. mosolygó smiley De lehet hogy pont egy ilyen helyre lenne szükségem, ahol megtanítanak.

válasz erre