15 °Ctiszta égbolt
2022. október 06., csütörtök • Brúnó, Renáta

Ezekre vigyázzunk az ünnepek előtt és alatt!

Brauny , 2013. december 12.
Közelegnek az ünnepek, ami a legtöbb ember számára rohanást, ezáltal pedig figyelmetlenséget és felelőtlenséget hoz, így nem árt odafigyelni már az ünnepek előtt, de leginkább az ünnepek alatt arra, hogy megőrizzük egészségünket és biztonságunkat.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Ha például nem szeretnénk az ágyat nyomni karácsonykor, netán otthon tölteni a szilvesztert, akkor érdemes folyamatosan tuningolni immunrendszerünket, fogyasszunk sok gyümölcsöt, vitaminokat, öltözködjünk rétegesen, és érdemes beadatni az influenza elleni védőoltást is, hiszen a vírus még az erős immunrendszert is hajlamos megtámadni. Természetesen fontos a higiénikus védelem is, így az ünnepek előtt gyakrabban mossunk kezet, hordjunk magunknál steril kendőket, és használjuk is azokat aktívan, hogy ne kelljen betegségtől szenvednünk az ünnepek során.

Karácsonykor enni kell, ez a magyar hagyomány, ilyenkor még a szigorú diétázók is degeszre tömik magukat, de ne tegyük. Azért, mert ünnep van, még nem jelenti azt, hogy azonnal fel kell szedni napi egy kilót, hiszen nem az étel mennyisége, sokkal inkább minősége számít. Próbáljunk meg például ínyenc ételeket készíteni - a hagyományos fogások mellé -, amelyek legyenek laktatóak, de ne túl nehezek, és inkább ezzel, mint a mennyiséggel tegyük különlegessé a karácsonyt.

Ezekre vigyázzunk az ünnepek előtt és alatt! - 2. kép

Ez legyen az aranyszabály az alkoholfogyasztás kapcsán is: a mennyiség helyett a minőségre helyezzük a hangsúlyt! Habár manapság az ünnepek a legtöbb ember számára a pihenést jelentik, de azért nem szabad megfeledkezni az edzésről sem, hiszen amennyiben korábban rendszeres testmozgást végeztünk, nem egészséges hirtelen elhanyagolnunk, máskülönben utána hónapokig dolgozhatunk majd a hirtelen felszedett kilók leadásán.

Mivel a karácsony általában összehozza a családokat, a legtöbben ilyenkor kénytelenek autóba ülni, hogy együtt töltsék az ünnepeket szeretteikkel. Ez sajnos egy potenciális veszélyforrás, így érdemes jó előre felkészülni rá, megfontolni azt, hogy érdemes-e elindulni. Ha indulás előtt hóviharról, vagy havazásól hallunk, valóban gondoljuk át az indulást, de amennyiben neki is vágunk az útnak, mindig legyen tele a tank, vigyünk magunkkal meleg pokrócot, meleg italt, elegendő ételt, feltöltött mobiltelefont, de akár tartalék benzint is tehetünk a csomagtartóba, hiszen egy kis szél is elég ahhoz, hogy az utakon átjárhatatlan hótorlaszok alakuljanak ki.

Az ünnepek ezen felül a legtöbbünk számára rohanással járnak, ami stresszt von maga után. Ezt fontos elkerülnünk, mert semmi sem gyengíthet le minket jobban, mint néhány napnyi stressz. Ezt elkerülhetjük azzal, ha például jó előre bevásárolunk magunknak, megtervezzük az ünnepi előkészületeket, előre kiosztjuk a feladatokat otthon, hiszen senkinek sem hiányzik egy szívinfarktus, de még csak egy kisebb betegség sem karácsonyra. Tervezzük meg idén is jó előre az ünnepeket, vonjuk be a készülődésbe az egész családot, és ezzel elkerülhetjük a stresszt. Ha ezekre odafigyelünk, a Jézuska biztosan mosolyt és harmóniát is tesz majd a karácsonyfa alá!
 
6 hozzászólás

simply red • Csirke #6 • 9 éve, 6 hónapja és 27 napja

Megszívlelendő tanácsok! Betartani picit nehezebb, mert ilyenkor a rokonok sokszor erőszakosan kínálgatják a finomabbnál finomabb falatokat Persze a mértékletességre törekedhetünk. Azt egy-két kilót fölösleget, amit pl. anyukánk bejglijének elfogyasztása okozott, januárban majd csak sikerül lefaragni egy kis edzéssel

Minoni • Nagymester #5 • 9 éve, 6 hónapja és 27 napja

Hasznos tanácsok viszont betartani lehetetlen!

Sandy • Messiás #4 • 9 éve, 6 hónapja és 27 napja

Képtelen vagyok ilyenkor figyelni arra hogy mit eszem. Egész évben koplalok, ilyenkor szeretem egy kicsit kiélvezni az ételeket, ízeket!

Enci • Überbrutál #3 • 9 éve, 7 hónapja

ezek tényleg jó tanácsok nekem nagyon stresszes szokott lenni a karácsony előtti mizéria

bettike • Überbrutál #2 • 9 éve, 7 hónapja

Én nem bírom ki hogy ne egyem magam degeszre Karácsonykor. Ráadásul a család is vérig sértődik, ha nem eszek.

Sonci • Messiás #1 • 9 éve, 7 hónapja

Nagyon nagyon jó tanácsok köszönjük szépen!