14 °C
közepes eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Elképesztő: Patkányméreg volt az ovisok joghurtjában!

2014. április 08.
2.2941
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Újabb elképesztő hírek érkeztek Kínából, ahol a múltban több ízben is kirobbant már olyan ételbotrány, amelynek gyermekek voltak a szenvedő alanyai, és bár a legtöbb esetben már az ételkészítés során problémák merültek fel, a Shanghaiist legfrissebb beszámolója szerint ezúttal egészen másról van szó.

Történt ugyanis, hogy egy kínai állami óvoda igazgatóját felbosszantotta, amiért a rivális óvodák sokkal jobb beiratkozási statisztikákkal rendelkeznek, ezért úgy gondolta, hogy botrányt robbant ki az intézmények körében.

Az igazgató így egy munkatársa segítségével patkányméreggel kevert joghurtokat helyezett el a konkurens óvodák udvarán, amire természetesen a kis lurkók azonnal rákaptak, és a történetnek sajnos szomorú következménye lett.

A joghurtból egy testvérpár evett, akik még mielőtt megoszthatták volna a finomságot csoporttársaikkal, belehaltak az erős méregbe, és csak a szerencsén múlott, hogy a többi joghurtra nem találtak rá a gyerekek, illetve még megkóstolás előtt megmutatták azt a nevelőknek.



A szigorú kínai jogszabályok értelmében a bíróság halálbüntetést szabott ki a két elkövetőre, tettükre ugyanis nem találtak mentséget.