7 °C
borús égbolt
2024. április 24., szerda
György

Egyre több cicát fogadnak örökbe hazánkban, de még mindig sok a tévhit az igényeikről

2022. március 16.
56.2081
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy friss kutatás szerint, Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben a macska örökbefogadások száma az elmúlt két évben, mely elsősorban a pandémiának, azaz a bezártságnak volt köszönhető.


A MARS vállalat nemrégiben felkérte az Ipsos MORI-t, hogy végezzen felmérést, hogyan változott az elmúlt időszakban a macskatartás. Kiderült, hogy 2020 márciusa és 2021 februárja között 17,7 százalékkal, tavaly március óta pedig 20,1 százalékkal nőtt a macska örökbefogadások száma. Az is kiderült, hogy hazánkban a háztartások 71%-ban él valamilyen háziállat. Azonban az még mindig trend, hogy az idősebb cicákat nehezebb örökbe adni, inkább a fiatalabb macskákat keresik az emberek.

Egyre több cicát fogadnak örökbe hazánkban, de még mindig sok a tévhit az igényeikről - 2. kép

Az állattartók egy része még most sincs tisztában azzal, hogyan kell a kis négylábúkat megfelelően etetni. Nagyon fontos például, hogy a macskáknak nem érdemes tehéntejet adni - bár itt megjegyeznénk, hogy a tejszínhabot és a joghurtot imádják kis mennyiségben. Az etetés gyakoriságával és tartalmával kapcsolatban is sok a tévhit, minimum kétszer kell nekik enni adni.

A Waltham Research Centre tudósai arra a következtetésre jutottak, hogy a macskák a természetes zsákmányukhoz hasonló táplálkozási étrendet részesítenek előnyben. A Whiskas gyártója éppen ezért készít olyan eledeleket, melyeket az állatok ösztönösen választanának maguknak. A taurin, arginin, arachidonsav, illetve az A és B vitamin tartalmú Whiskas nedves- és száraztápok egyaránt segítenek abban, hogy doromboló cicáink egészségesek maradjanak.
2 hozzászólás

leoni

2 éve, 3 hónapja és 13 napja

Jaj de édes cicus! mosolygó smiley

válasz erre

Móni

2 éve, 3 hónapja és 13 napja

Nekünk is van, bár mi az utcán találtuk pár éve.

válasz erre