6 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

A hét kedvence: kézkrémek

2016. január 03.
5.6871
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Beköszöntött az igazi hideg és fagyos idő, sőt a szél is fújdogál, így ilyenkor még jobban kiszárad a kezünk, ha nem ápoljuk azt megfelelően. Manapság rengeteg féle kézkrémmel találkozhatunk a boltok polcain, vannak illatos és illatmentes készítmények, vagy éppen természetes alapanyagokból készült krémek. Csupán egyet kell tudnunk: mennyire legyen hidratált a kézkrém?


Mindenki bőre eltérő, így van akinek jobban szárad a bőre télen, míg másoknak kevésbé. De mindenkinek jól jön egy bőrápoló készítmény. Szerencsére manapság már rengeteg közül választhatunk, de nem mindenkinek ajánlott az egyszerű bolti készítmények. Ha például allergiásak vagyunk bizonyos összetevőkre, akkor kérjük ki egy bőrgyógyász tanácsát és a patikában az általa kért összetevőkből készítenek egy számunkra megfelelőt. Természetesen ez nagyon ritka, így általában a bolti kézkrémek is tökéletesek lehetnek.

A hét kedvence: kézkrémek - 2. kép

A The Body Shop isteni illatú kézkrémeket készít, melyekről korábban már ebben a cikkben olvashattatok is. Az aranyos kis tubusos krémek könnyen elférnek egy kisebb táskában is, így magunkkal vihetjük bárhová.

A hét kedvence: kézkrémek - 3. kép

Ha kicsit olcsóbb krémet szeretnénk, akkor a Nivea kézápolói vagy a Ziaja márka kézkrémje közül érdemes választani, melyet korábban már le is tesztelünk, itt olvashatsz róla. De ha ennél is olcsóbbat szeretnénk, akkor készítsünk saját magunk kézkrémet otthon.

Mire lesz szükségünk?
30 ml olívaolaj
2 evőkanál reszelt méhviasz
1 kapszula E-vitamin
20 csepp 100 százalékos illóolaj

Első lépésként vízgőz felett megolvasszuk a méhviaszt és langyosodásig kevergessük. Hozzáadjuk az olívaolajat, az E-vitamint - minden patikában kapható kapszula formájában, csupán ki kell szúrni - és az illóolajat. Keverjük össze és öntsük a tégelybe. Máris lehet használni.

A hét kedvence: kézkrémek - 4. kép

Akár mi készítünk kézkrémet, akár vásároljuk, mindenképpen érdemes használni naponta legalább egyszer, míg egy héten egyszer vastagabban kenjük be a kezünket és egy kesztyűt húzzunk rá, hogy a vitaminok és ásványi anyagok mélyen a bőrünkbe jussanak.
4 hozzászólás

zsebibaba

9 éve, 3 napja

Kell a kézkrém, mert még jó illatú is lesz tőle a kezem. mosolygó smiley

válasz erre

Gizus

9 éve, 3 napja

Jobban szeretem a bolti kész kézkrémeket, az otthoni valahogy túl olajos.

válasz erre

Minoni

9 éve, 3 napja

Rendszeresen használok kézkrémet, a body shopos nagyon szuper. mosolygó smiley

válasz erre

monyó

9 éve, 3 napja

Szoktam használni mindig, sajnos szárad a kezem.

válasz erre