7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

3 ünnepi asztali terítés, amitől rögtön megérkezik a hangulat!

2021. december 22.
61.2461
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
A karácsonyi szezonban talán az egyik legizgalmasabb pont az asztali dekoráció elkészítése, hiszen a család az asztal körül gyűlik össze, itt zajlanak a meghitt beszélgetések, süteményevések is. Egyértelműen egy meghatározó helyszín a karácsony alatt, így nem mindegy, hogy milyen minőségben is készítjük el a dekorációt rá. Szerencsére még akár az utolsó pillanatban is meríthetsz némi inspirációt. Mi is szeretnénk három különböző stílus megvalósításához segítséget adni, így olvasd el a cikket a tippekért! Természetesen nem feltétlenül kell egy-egy trendet követni, ha bátor és bohókás vagy, tükrözze ezt az ünnepi asztal, intuíciók szerint is alkothatsz. Amennyiben nincs kiindulási pont, csak néhány dekorelemed, tarts velünk, hátha meg tudunk újat mondani a számodra!


Farmhouse asztaldíszítés

Az idei évben Amerikából kiindulva hatalmas trend a farmhouse style hazánkban is, ami természetesen hatással van az asztaldekorációra is. Ebben az esetben nem kell attól félnünk, hogy kicsit giccses lesz a végeredmény, hiszen ennél a stílusnál pontosan ez számít nyerőnek. Last minute-ban vegyél néhány piros-zöld kockás tányéralátétet, apró és piros gömböket! Tipikus Mikulást megformáló figurákat, fénycsöveket, de a műhó is jó opció lehet.

De egy piros almákkal teli táli is nagyszerű ötlet, ráadásul ezeket el is lehet fogyasztani és a gyerekek is talán így rá fognak szokni a napi egy almára. Nem muszáj mindig a mű dekorációkhoz nyúlni, a természetesség is nagyszerű ötlet.

3 ünnepi asztali terítés, amitől rögtön megérkezik a hangulat! - 2. kép

Slow dizájn

A környezettudatos életmód nemcsak az étkezés területén vagy a ruházkodásnál lett égető kérdés az elmúlt években, hanem a dekorálásnál is. A slow life életstílusba természetesen az is beletartozik, hogy lehetőségeinkhez mérten nem támogatjuk a túlfogyasztást, a szeméttermelést. Az asztal dekorálását, de még a karácsonyfa díszeket is műanyagmentesen, a természet adta kincseket felhasználva ki tudjuk vitelezni. Használj fenyőágakat, szárított gyümölcsöket, terítsünk len anyagból készült terítővel!

Amennyiben pedig a slow dizájn dekoráció igazán elnyerte a tetszésed és még fogalmad sincs, hogy hogyan és miként csomagold be a karácsonyra vett ajándékaid, nagy örömmel ajánljuk egy korábbi cikkünk, amiben pont fenntartható megoldásokat mutatunk be.

3 ünnepi asztali terítés, amitől rögtön megérkezik a hangulat! - 3. kép

Minimál stílus

Az általunk ajánlott harmadik alternatív dekorációs lehetőség nem más, mint a minimál dizájn bevetése. Tisztában vagyunk azzal, hogy nem mindenki rajong a dekorálásért, ez inkább egy szükséges rossznak tűnik, amivel újabb köröket kell lefutni, ha az elvárások szerint kívánunk eljárni. Ám a karácsonyi hangulatot egy-egy egyszerű, laza, egysoros égővel is ünnepelhetjük. Válassz az asztalra szürke és ezüst étkészletet, geometrikus formákat! Párhuzamosan össze is vonhatod a modernebb, minimalistább dekort a slow dizájnnal. Engedd el a fantáziádat és a magad ízlése szerint alakítsd ki a dekort, hiszen ez lesz a legautentikusabb, leginkább téged tükröző!

3 ünnepi asztali terítés, amitől rögtön megérkezik a hangulat! - 4. kép

1 hozzászólás

Tekla

2 éve, 6 hónapja és 8 napja

Én az asztalt nem szoktam ennyire díszíteni, teli lesz majd finomságokkal inkább. röhögő smiley

válasz erre