13 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

3 költséghatékony húsvéti dekoráció az utolsó pillanatban!

2022. április 16.
65.7711
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
A Húsvét vasárnapra már csak egy napot kell aludnunk, így úgy gondoltuk, hogy egy gyors, last minute dekorációs ötletekkel teli cikkel kedveskednénk, amiknek az elkészítéséhez tulajdonképpen extra, kézműves boltban vásárolt alapanyagokra nem lesz szükség. A dekorációs tippeknél ráadásul nemcsak az ár-érték arány, hanem a fenntarthatóság is szerepet játszott. Kisebb vagy nagyobb gyerekekkel is elkészíthetőek ezek a díszek, a kreativitásunknak pedig igazán, csak mi szabhatunk határt. Az első dekorelem rögtön egy olyan alapanyagból készül, ami biztosan minden háztartásban szerepel.


Tojástartó dekorelem fillérekből

A tojástartókból biztosan nem vagyunk híján Húsvét előtt, a tárolgatások és a gyűjtésük helyett ráadásul ezeket fel is lehet használni akár még dekorációs elemként is, az ünnepi asztalra is felkerülhet. A tojástartót a megadott fotó alapján daraboljuk fel úgy, hogy azokban egységesen el tudjon férni egy-egy darab tojás, legyen az nyers, főtt vagy éppen festett. A doboz oldalát fessük ki, csináljunk arcot a tartó elejére, de akár színes lapokkal, filccel, de akár még csillámmal is dolgozhatunk. No persze a tollakat sem kell mellőznünk, ha nagyon élethű végeredményre vágyunk.



Fűszernövény tojásban

A tavaszi szezonban a tojásokat akár fűszernövények termesztésére is fel tudjuk használni, itt leginkább a snidlingekre gondolnánk mi. Bár, kissé macerásnak tűnik első körben a termesztés és persze nem hoz sok termést sem, de már egy tojásnyi ültetés remekül fel tudja dobni a megterített ünnepi asztalt. Nem mellesleg éppen elegendő egy csipetnyit a megkent tormás kalácsunkra vágni belőle, csak az íz és a látvány végett.

A tojásokba kifújás után művirágot is helyezhetünk vagy egy-egy apróbb növényt, ami különösebb gondozás nélkül is nagyon sokáig szép és egészséges marad az improvizált "cserépben".

3 költséghatékony húsvéti dekoráció az utolsó pillanatban! - 2. kép

Virágkoszorú tavaszi díszekkel

Húsvét előtt, egy nagyon gyors ajtódíszt is össze tudunk dobni némi zöldből, ágakból, tojásdekorációból. A kopogtatót Húsvét hétfőn a locsolók is megcsodálhatják, csengőt ráhelyezve pedig, akár a mozgásukat is időben észlelhetjük. A virágkoszorú díszeinek az elkészítése akár külön családi program is lehet, de ha inkább egyedül dolgoznánk egy könnyed húsvéti film közepette igazi diy élményt varázsolhatunk magunknak a hosszúhétvégén.

3 költséghatékony húsvéti dekoráció az utolsó pillanatban! - 3. kép

Ha már idén megvagy a dekorálással, a lakás csinosításával a jövő évre is feljegyezheted magadnak ezeket a tippeket, de akár az alapot megtartva te is továbbgondolhatod az ötleteket és a saját ízlésedre formázhatod. A lényeg, hogy valamilyen formában a környezeted is tükrözze az ünnepi hangulatod.
1 hozzászólás

EszterSzabadkai

2 éve, 2 hónapja és 5 napja

De jó pofák. Nálam csak barka van és színes tojások rajta. mosolygó smiley Na meg egy nyuszi.

válasz erre