23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Libapástétom

2014. november 10.
3.1881
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy hagyományos Márton napi finomság, mégpedig a libapástétom. Elkészítése egyszerű, azonban ez sem tartozik az olcsó ételek közé, azonban érdemes egyszer elkészíteni.
 


Hozzávalók:
1 egész libamáj
1 liter tej
1 pohár édes tokaji bor
12 g só
3 g bors
csipet szerecsendió
késhegynyi fahéj
csipet porcukor

Elkészítés:
A májat tisztítsuk meg és áztassuk 1 liter víz és egy liter tej keverékébe 12 órára. Az idő elteltét követően locsoljuk meg a borral a májat és hagyjuk még egy órát pihenni. Ezt követően a libamáj mindkét oldalát szórjuk meg a többi hozzávalóval.

Tegyük a májat szorosan egy üvegedénybe és előmelegített sütőben, 130 fokon süssük egy órát. Hagyjuk kihűlni és egy napra tegyük hűtőbe. Másnap szedjük le a zsírját és olvasszuk fel, majd kenjük vissza a májra és további 3-5 napig pihentessük hűtőben a pástétomot.
6 hozzászólás

veruss74

11 éve, 5 hónapja és 15 napja

Imádom, az egyik legfinomabb kaja mosolygó smiley

válasz erre

timcsi66

11 éve, 5 hónapja és 19 napja

Finom lehet mosolygó smiley

válasz erre

Sandy

11 éve, 5 hónapja és 24 napja

Jó sokáig kell hűtőben tárolni.

válasz erre

zsebibaba

11 éve, 5 hónapja és 24 napja

nem egy kedvenc...

válasz erre

csillucs

11 éve, 5 hónapja és 24 napja

Na ezzel nem próbálkozom meg. mosolygó smiley

válasz erre

blondi

11 éve, 5 hónapja és 24 napja

Nagyszerű recept újra! Imádom, de még sosem csináltam.

válasz erre