19 °C
tiszta égbolt
2024. szeptember 20., péntek
Friderika

Levendulás zöldborsóleves

2014. március 16.
2.2611
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Levendulás hetünk utolsó receptje a zöldborsóleves egy kevés levendulavirággal meghintve. Igazi különlegességnek számít, a lila kis virág nagyon pikánst ízt ad a levesnek. Érdemes kipróbálni.


Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj
30 g vaj
1 vöröshagyma
500 g zöldborsó
1 evőkanál friss levendula virág
500 ml zöldségleves
só, bors

Elkészítés:
Előveszünk egy lábost és beletesszük az olajat és a vajat. A hagymát apróra vágjuk és üvegesre dinszteljük az olajon. Beleteszünk egy evőkanál levendulavirágot és ismét néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót és a zöldséglevest.

Közepes hőfokon, fedő alatt körülbelül 15 percig pároljuk. Ha már puha a borsó, akkor egy botmixer segítségével pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk és további 5 percig főzzük.

Tálaláskor néhány levendulavirággal díszítjük.
6 hozzászólás

Regina

11 éve, 3 hónapja és 4 napja

Kicsit furcsa, de azért megkóstolnám mosolygó smiley

válasz erre

Lili

11 éve, 5 hónapja és 3 napja

Ezt már csak azért is meg fogom kóstolni mert nagyon rosszul hangzik!röhögő smiley

válasz erre

zsebibaba

11 éve, 5 hónapja és 4 napja

Furán hangzik eléggé. mosolygó smiley De azért megkóstolnám.

válasz erre

Móni

11 éve, 5 hónapja és 4 napja

Elég extrém kaja de tetszik!mosolygó smiley

válasz erre

Pocok

11 éve, 5 hónapja és 4 napja

Fúúúj nekem ez nem kéne.

válasz erre

Pillangó

11 éve, 5 hónapja és 4 napja

Érdekes íze lehet!

válasz erre