6 °C
borús égbolt
2025. február 14., péntek
Bálint, Valentin

Levendulás zöldborsóleves

2014. március 16.
2.3101
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Levendulás hetünk utolsó receptje a zöldborsóleves egy kevés levendulavirággal meghintve. Igazi különlegességnek számít, a lila kis virág nagyon pikánst ízt ad a levesnek. Érdemes kipróbálni.


Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj
30 g vaj
1 vöröshagyma
500 g zöldborsó
1 evőkanál friss levendula virág
500 ml zöldségleves
só, bors

Elkészítés:
Előveszünk egy lábost és beletesszük az olajat és a vajat. A hagymát apróra vágjuk és üvegesre dinszteljük az olajon. Beleteszünk egy evőkanál levendulavirágot és ismét néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót és a zöldséglevest.

Közepes hőfokon, fedő alatt körülbelül 15 percig pároljuk. Ha már puha a borsó, akkor egy botmixer segítségével pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk és további 5 percig főzzük.

Tálaláskor néhány levendulavirággal díszítjük.
6 hozzászólás

Regina

11 éve, 8 hónapja és 12 napja

Kicsit furcsa, de azért megkóstolnám mosolygó smiley

válasz erre

Lili

11 éve, 10 hónapja és 11 napja

Ezt már csak azért is meg fogom kóstolni mert nagyon rosszul hangzik!röhögő smiley

válasz erre

zsebibaba

11 éve, 10 hónapja és 12 napja

Furán hangzik eléggé. mosolygó smiley De azért megkóstolnám.

válasz erre

Móni

11 éve, 10 hónapja és 12 napja

Elég extrém kaja de tetszik!mosolygó smiley

válasz erre

Pocok

11 éve, 10 hónapja és 12 napja

Fúúúj nekem ez nem kéne.

válasz erre

Pillangó

11 éve, 10 hónapja és 12 napja

Érdekes íze lehet!

válasz erre