15 °C
borús égbolt
2025. május 14., szerda
Bonifác

Levendulás szörp

2014. március 12.
2.4441
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A levendulából nagyon finom szörpöt is lehet készíteni, házilag, mely egészséges és a gyerekeknek is jó, hiszen rengeteg vitamin van benne. Nem nehéz elkészíteni és nem is kerül sokba.


Hozzávalók:
2 bögre levendulavirág
6 citrom leve és reszelt héja
6 bögre kristálycukor
2 bögre víz

Elkészítés:
Előveszünk egy nagyobb lábost és beletesszük a vizet, a cukrot, valamint a citrom levét és héját, majd az egészet felforraljuk. Amikor a cukor már teljesen elolvadt, beleszórjuk a levendulavirágot. Elzárjuk a lángot és lefedve, pihenni hagyjuk néhány órára.

Ezután leszűrjük a főzetet és újból felforraljuk. Ha felforrt, akkor még melegen üvegekbe töltjük a szörpöt. Ezt követően száraz helyen, néhány nap alatt hagyjuk kihűlni.

Ásványvízzel elkeverve fogyasztjuk. Legjobb hidegen fogyasztani, néhány citromkarikával és egy kevés levendulavirággal díszítve.
6 hozzászólás

dgabriella

11 éve, 11 hónapja és 18 napja

Milyen érdekes szörp. biztos finom. Nálunk a házi készítésű bodza szörp a nagyon kapós

válasz erre

moni1294

12 éve, 1 hónapja és 20 napja

Finom lehet, én kipróbálom!

válasz erre

Sandy

12 éve, 1 hónapja és 20 napja

Pocok írta:
És ennek jó íze van? Virágot inni meg enni?
Nagyon jó kérdés, bennem is ez merült fel!mosolygó smiley Bár a bodza is hasonló dolog talán...

válasz erre

Mirjam

12 éve, 1 hónapja és 20 napja

Milyen egyszerű szörpöt készíteni! mosolygó smiley Ezt szerintem kifogom próbálni.

válasz erre

Pocok

12 éve, 1 hónapja és 20 napja

És ennek jó íze van? Virágot inni meg enni?

válasz erre

Sonci

12 éve, 1 hónapja és 20 napja

Ó de finom lehet!

válasz erre