27 °C
tiszta égbolt
2025. június 30., hétfő
Pál

Levendulás panna cotta

2016. április 22.
2.2531
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Bár még nincs levendula szezon, mégis egy finom levendulás desszert receptjét mutatjuk meg. Ha tavalyról sikerült egy kis levendulavirágot eltenni, akkor könnyedén elkészítheted ezt a nagyon egyszerű finomságot. Az olasz panna cotta-t többféle képen lehet ízesíteni.
 


Hozzávalók:
2,5 dl tej
4 teáskanál levendulavirág
100 g cukor
1 teáskanál zselatinpor
1 db citrom
2,5 dl görög joghurt

Elkészítés:
A tejet melegítsük fel és szórjuk bele a levendulavirágot. Hagyjuk állni 5 percig, majd szűrjük le a tejet. Ezt követően a tejet ismét feltesszük főni a cukorral együtt és addig kevergetjük, míg teljesen fel nem olvad benne a cukor. Egy külön lábosban összekeverjük a zselatint négy teáskanál vízzel, majd elkezdjük felmelegíteni.

Ha a zselatin felolvadt keverjünk hozzá egy kevés tejet, majd az egész tejet keverjük bele. A citrom héját reszeljük bele és a joghurtot szintén keverjük bele. Végül csészékbe öntjük és hideg helyen hagyjuk néhány órát, míg megdermed. Kevés levendulával díszítjük.
4 hozzászólás

zsebibaba

9 éve, 11 hónapja és 23 napja

Nyam nyam mosolygó smiley

válasz erre

becky

9 éve, 11 hónapja és 23 napja

Vaníliás panna cottat szeretem.

válasz erre

pilótakeksz

9 éve, 11 hónapja és 23 napja

A panna cottát szeretem ha elég édes.

válasz erre

moni1294

9 éve, 11 hónapja és 23 napja

Biztos finom az íze, nyáron jó lesz megcsinálni.

válasz erre