Hozzávalók:
2,5 dl tej
4 teáskanál levendulavirág
100 g cukor
1 teáskanál zselatinpor
1 db citrom
2,5 dl görög joghurt
Elkészítés:
A tejet melegítsük fel és szórjuk bele a levendulavirágot. Hagyjuk állni 5 percig, majd szűrjük le a tejet. Ezt követően a tejet ismét feltesszük főni a cukorral együtt és addig kevergetjük, míg teljesen fel nem olvad benne a cukor. Egy külön lábosban összekeverjük a zselatint négy teáskanál vízzel, majd elkezdjük felmelegíteni.
Ha a zselatin felolvadt keverjünk hozzá egy kevés tejet, majd az egész tejet keverjük bele. A citrom héját reszeljük bele és a joghurtot szintén keverjük bele. Végül csészékbe öntjük és hideg helyen hagyjuk néhány órát, míg megdermed. Kevés levendulával díszítjük.