Hozzávalók:
200 g finomliszt
100 g zabpehely
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
2 db tojás
175 g tejföl
3 dl tej
3 db szárított levendula
20 ml folyékony édesítőszer
3 csepp vanília aroma
Elkészítés:
Ha aznap szeretnénk enni a süteményt, akkor a tejbe tegyük bele a levendulát és egy órára tegyük a hűtőbe, ha nem aznap, akkor egy éjszakára is érdemes betenni a levendulás tejet a hűtőbe. Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat.
A tejet szűrjük le, majd keverjük össze egy másik tálban a nedves hozzávalókat. Végül keverjük össze a száraz és a nedves keveréket és készítsük el a muffin tésztát. Ha szeretnénk, akkor egy kevés levendulavirágot is tehetünk a süteménybe. Előmelegített sütőben, 175 fokon 15 perc alatt készre sütjük a muffinokat.