14 °C
tiszta égbolt
2025. április 26., szombat
Ervin

Levendulás kenyér

2014. március 15.
3.1191
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy otthon elkészíthető kenyér, melyben a levendula is megtalálható. Nagyon ízletes, nem dominál benne túlságosan a levendula, ráadásul egészséges is.


Hozzávalók:
200 g rozsliszt
150 g kukoricaliszt
100 g finomliszt
2 kiskanál só
1 evőkanál cukor
kevés őrölt bors
1 evőkanál olívaolaj
20 g élesztő
2 dl víz
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál levendulavirág
1 evőkanál rozmaring levél

Elkészítés:
Vegyünk elő egy nagy keverőtálat, majd a hozzávalókat rakjuk bele. A fokhagymát aprítsuk össze, a levendulavirágot és a rozmaring levelet vágjuk apróra. Keverjük össze a hozzávalókat és kezdjük el dagasztani. Ha van otthon dagasztógép, akkor könnyű dolgunk lesz.

Ha készen vagyunk a dagasztással, akkor körülbelül 1-1,5 órát pihentetjük, hogy a duplájára növekedjen. Ezt követően finoman átgyúrjuk és formázzuk. Kevés vízzel megkenjük és egy késsel bevagdossuk a tetejét.

Előmelegített sütőben 180 fokon, 40-45 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk míg kihűl és már fogyaszthatjuk is.
6 hozzászólás

Móni

12 éve, 27 napja

Érdekesen hangzik!

válasz erre

Kicsi

12 éve, 27 napja

Lili írta:
Komolyan van olyan?meglepett smiley
Igen van, és veszettül finom! mosolygó smiley

válasz erre

Lili

12 éve, 27 napja

Kicsi írta:
Én tuti megkóstolnám.. Rózsa lekvárral! mosolygó smiley
Komolyan van olyan?meglepett smiley

válasz erre

csillucs

12 éve, 27 napja

Kicsi írta:
Én tuti megkóstolnám.. Rózsa lekvárral! mosolygó smiley
De jól hangzik úgy. mosolygó smiley

válasz erre

Kicsi

12 éve, 27 napja

Én tuti megkóstolnám.. Rózsa lekvárral! mosolygó smiley

válasz erre

Linda

12 éve, 27 napja

Érdekesen hangzik.

válasz erre