23 °C
borús égbolt
2024. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Levendulás kenyér

2014. március 15.
2.9951
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy otthon elkészíthető kenyér, melyben a levendula is megtalálható. Nagyon ízletes, nem dominál benne túlságosan a levendula, ráadásul egészséges is.


Hozzávalók:
200 g rozsliszt
150 g kukoricaliszt
100 g finomliszt
2 kiskanál só
1 evőkanál cukor
kevés őrölt bors
1 evőkanál olívaolaj
20 g élesztő
2 dl víz
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál levendulavirág
1 evőkanál rozmaring levél

Elkészítés:
Vegyünk elő egy nagy keverőtálat, majd a hozzávalókat rakjuk bele. A fokhagymát aprítsuk össze, a levendulavirágot és a rozmaring levelet vágjuk apróra. Keverjük össze a hozzávalókat és kezdjük el dagasztani. Ha van otthon dagasztógép, akkor könnyű dolgunk lesz.

Ha készen vagyunk a dagasztással, akkor körülbelül 1-1,5 órát pihentetjük, hogy a duplájára növekedjen. Ezt követően finoman átgyúrjuk és formázzuk. Kevés vízzel megkenjük és egy késsel bevagdossuk a tetejét.

Előmelegített sütőben 180 fokon, 40-45 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk míg kihűl és már fogyaszthatjuk is.
6 hozzászólás

Móni

11 éve, 3 hónapja

Érdekesen hangzik!

válasz erre

Kicsi

11 éve, 3 hónapja

Lili írta:
Komolyan van olyan?meglepett smiley
Igen van, és veszettül finom! mosolygó smiley

válasz erre

Lili

11 éve, 3 hónapja

Kicsi írta:
Én tuti megkóstolnám.. Rózsa lekvárral! mosolygó smiley
Komolyan van olyan?meglepett smiley

válasz erre

csillucs

11 éve, 3 hónapja

Kicsi írta:
Én tuti megkóstolnám.. Rózsa lekvárral! mosolygó smiley
De jól hangzik úgy. mosolygó smiley

válasz erre

Kicsi

11 éve, 3 hónapja

Én tuti megkóstolnám.. Rózsa lekvárral! mosolygó smiley

válasz erre

Linda

11 éve, 3 hónapja

Érdekesen hangzik.

válasz erre