Hozzávalók:
1 szép bőrös csirkemell
2 kiskanál levendula
6 evőkanál vaj
1 kiskanál kakukkfű
pici reszelt citromhéj
só, bors
1 kisebb citrom leve
Elkészítés:
A levendulát egy mozsárban zúzzuk össze, majd adjuk hozzá a vajhoz. Keverjük el és adagoljuk hozzá a kakukkfüvet, a citromhéjat és sózzuk, borsozzuk. Egy fóliába beletekerjük és legalább 1 éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A húst jól megmossuk és a bőre alatt bekenjük a levendulás vajjal. Sózzuk, borsozzuk és a csirke tetejére is teszünk morzsolt kakukkfüvet, majd meglocsoljuk a citromlével. Végül 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
A végén levendulaágakkal díszítjük. Spárgát vagy rizst tálalunk hozzá köretnek.