15 °C
borús égbolt
2025. május 16., péntek
Mózes, Botond

Levendulás csirkemell

2014. március 11.
3.0441
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A mai receptünk egy levendulás csirkemell lesz, mely egy kicsit édes, de nagyon finom és könnyen elkészíthető. Ha már unod a szokásos ízeket, akkor ez a recept nagyon tetszeni fog.


Hozzávalók:
1 szép bőrös csirkemell
2 kiskanál levendula
6 evőkanál vaj
1 kiskanál kakukkfű
pici reszelt citromhéj
só, bors
1 kisebb citrom leve

Elkészítés:
A levendulát egy mozsárban zúzzuk össze, majd adjuk hozzá a vajhoz. Keverjük el és adagoljuk hozzá a kakukkfüvet, a citromhéjat és sózzuk, borsozzuk. Egy fóliába beletekerjük és legalább 1 éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A húst jól megmossuk és a bőre alatt bekenjük a levendulás vajjal. Sózzuk, borsozzuk és a csirke tetejére is teszünk morzsolt kakukkfüvet, majd meglocsoljuk a citromlével. Végül 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

A végén levendulaágakkal díszítjük. Spárgát vagy rizst tálalunk hozzá köretnek.
4 hozzászólás

Lili

12 éve, 1 hónapja és 23 napja

Nyami de gusztusos!

válasz erre

Linda

12 éve, 1 hónapja és 23 napja

Én még tavaly ettem ilyen levendulás csirkét, nekem nagyon bejött. mosolygó smiley

válasz erre

moni1294

12 éve, 1 hónapja és 24 napja

Csirkemell is levendulával?meglepett smiley Ez tényleg mindenhez felhasználható!meglepett smiley

válasz erre

Gucci

12 éve, 1 hónapja és 24 napja

Hmm de jól hangzik. Szeretem ezeket a különleges ételeket. És ezt még nem is nehéz elkészíteni. mosolygó smiley

válasz erre