31 °C
kevés felhő
2025. június 07., szombat
Róbert

Leveles tésztába tekert spárga

2016. április 06.
2.8831
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy jó és egyszerű előételt készíteni nem nehéz dolog, csupán egy jó receptre van szükség. A mai receptünk pont egy ilyen étel, hiszen hamar elkészítheti az ember és nagyon finom íze van. Akár mártogatóst is lehet hozzá készíteni.
 


Hozzávalók:
1 csomag zöld spárga
1 evőkanál olívaolaj
só, bors ízlés szerint
1 csomag leveles tészta
szeletelt bacon
1 db tojás
10 dkg sajt

Elkészítés:
A spárga végét törjük le a többit mossuk meg, majd forró, enyhén sós vízben egy percig pároljuk és hirtelen hideg vízbe tesszük. Leszűrjük és meglocsoljuk olívaolajjal, majd sóval és borssal. A sütőt közben melegítsük elő 200 fokra.

A leveles tésztát nyújtsuk ki és vágjuk fel csíkokra. A baconbe tekerjünk bele 3-4 db spárgát, majd helyezzük a tésztára. Hajtsuk össze a tésztát, majd kenjük meg a felvert tojással és szórjuk meg sajttal.

Végül sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 20 perc alatt készre sütjük. Tökéletes lehet reggelire is.
3 hozzászólás

Móni

9 éve, 11 hónapja és 16 napja

Kipróbálom, éppen a napokban vettem spárgát.

válasz erre

Cynthia

9 éve, 11 hónapja és 17 napja

Egyszerű kis recept. mosolygó smiley

válasz erre

becky

9 éve, 11 hónapja és 17 napja

nagyon megszerettem a spárgát, kipróbálom

válasz erre