Hozzávalók:
1 csomag zöld spárga
1 evőkanál olívaolaj
só, bors ízlés szerint
1 csomag leveles tészta
szeletelt bacon
1 db tojás
10 dkg sajt
Elkészítés:
A spárga végét törjük le a többit mossuk meg, majd forró, enyhén sós vízben egy percig pároljuk és hirtelen hideg vízbe tesszük. Leszűrjük és meglocsoljuk olívaolajjal, majd sóval és borssal. A sütőt közben melegítsük elő 200 fokra.
A leveles tésztát nyújtsuk ki és vágjuk fel csíkokra. A baconbe tekerjünk bele 3-4 db spárgát, majd helyezzük a tésztára. Hajtsuk össze a tésztát, majd kenjük meg a felvert tojással és szórjuk meg sajttal.
Végül sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 20 perc alatt készre sütjük. Tökéletes lehet reggelire is.