Hozzávalók:
200 g lencse
1 l zöldség alaplé
150 g spenót
1 teáskanál petrezselyem
1 teáskanál bazsalikom
só, bors
50 ml főzőtejszín
3 evőkanál napraforgó olaj
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 nagy db paradicsom
Elkészítés:
A lencsét áztassuk be még előtte való éjszaka. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, majd kevés olajon pirítsuk meg. Közben vágjuk kockákra a paradicsomot. Ha a hagyma megpirult, adjuk hozzá a paradicsomot és a lecsöpögtetett lencsét, majd engedjük fel az alaplével. Forraljuk fel az egészet.
Amíg a lencse puhul, addig a fűszerekkel ízesítsük a levest. Ha megpuhult a lencse, levesszük a tűzről, beledobáljuk a spenótleveleket és hagyjuk picit hűlni. Turmixgéppel pürésítsük a levest.
Végül ismét visszatesszük a tűzre, felforraljuk és hozzáöntjük a tejszínt. Sóval, borssal még ízesítünk ha szükséges.