9 °C
borús égbolt
2024. szeptember 13., péntek
Kornél

Lencsés-spenótos krémleves

2015. szeptember 21.
2.0761
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha rendszertelenül eszik az ember, akkor könnyen felborulhat az emésztési rendszere. Ez a recept teli van rosttal, ami segít az emésztésben, ezért nem csak emésztési zavarok esetén érdemes fogyasztani, hanem a sok vitamin miatt is.


Hozzávalók:
200 g lencse
1 l zöldség alaplé
150 g spenót
1 teáskanál petrezselyem
1 teáskanál bazsalikom
só, bors
50 ml főzőtejszín
3 evőkanál napraforgó olaj
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 nagy db paradicsom

Elkészítés:
A lencsét áztassuk be még előtte való éjszaka. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, majd kevés olajon pirítsuk meg. Közben vágjuk kockákra a paradicsomot. Ha a hagyma megpirult, adjuk hozzá a paradicsomot és a lecsöpögtetett lencsét, majd engedjük fel az alaplével. Forraljuk fel az egészet.

Amíg a lencse puhul, addig a fűszerekkel ízesítsük a levest. Ha megpuhult a lencse, levesszük a tűzről, beledobáljuk a spenótleveleket és hagyjuk picit hűlni. Turmixgéppel pürésítsük a levest.

Végül ismét visszatesszük a tűzre, felforraljuk és hozzáöntjük a tejszínt. Sóval, borssal még ízesítünk ha szükséges.
3 hozzászólás

Minoni

9 éve, 9 hónapja és 3 napja

Komoly kis leves.

válasz erre

Sandy

9 éve, 9 hónapja és 4 napja

Ha ezt megenném szaladhatnék a wc-re. röhögő smiley

válasz erre

Mirjam

9 éve, 9 hónapja és 4 napja

Ez aztán tényleg jó az emésztésre.

válasz erre