23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Lencsesaláta

2015. január 03.
2.5401
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon egészséges és méregtelenítő hatású salátarecept. Könnyen és gyorsan elkészíthetjük, ráadásul segít megszabadulni a fránya narancsbőrtől is. Ha még maradt a lencséből, akkor mindenképpen ezt készítsük el.
 


Hozzávalók:
300 g lencse
10 dkg koktélparadicsom
1 citrom leve
1 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
75 g olivabogyó
1 csokor petrezselyemzöld
4 evőkanál extra szűz olívaolaj
100 g parmezán
só, bors

Elkészítés:
A paradicsomokat megfonnyasztjuk előmelegített sütőben 130 fokon, 40 perc alatt. A lencsét közben feltesszük főni vízben, és a citromlével, valamint a babérlevéllel, fokhagymával ízesítjük. Ha felforrt a víz, akkor további 40 percig főzzük még a lencsét.

Ha kész, akkor lecsepegtetjük és összekeverjük a sült paradicsommal, az apróra vágott hagymával, petrezselyemmel, olívabogyóval és meglocsoljuk az olívaolajjal. Végül sóval, borssal ízesítünk és megszórjuk a parmezánnal.
4 hozzászólás

bettike

11 éve, 3 hónapja és 26 napja

Ilyen salátáról még nem hallottam!meglepett smiley Nagyon klassz!

válasz erre

zsebibaba

11 éve, 3 hónapja és 26 napja

Nem lehet rossz. mosolygó smiley Bár a lencse már elfogyott.

válasz erre

krisztike

11 éve, 3 hónapja és 26 napja

Ez tényleg szuper recept.

válasz erre

Carrie

11 éve, 3 hónapja és 26 napja

Ilyen legyen sok, mert ideje elkezdenem fogyózni. mosolygó smiley

válasz erre