Hozzávalók:
300 g lencse
10 dkg koktélparadicsom
1 citrom leve
1 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
75 g olivabogyó
1 csokor petrezselyemzöld
4 evőkanál extra szűz olívaolaj
100 g parmezán
só, bors
Elkészítés:
A paradicsomokat megfonnyasztjuk előmelegített sütőben 130 fokon, 40 perc alatt. A lencsét közben feltesszük főni vízben, és a citromlével, valamint a babérlevéllel, fokhagymával ízesítjük. Ha felforrt a víz, akkor további 40 percig főzzük még a lencsét.
Ha kész, akkor lecsepegtetjük és összekeverjük a sült paradicsommal, az apróra vágott hagymával, petrezselyemmel, olívabogyóval és meglocsoljuk az olívaolajjal. Végül sóval, borssal ízesítünk és megszórjuk a parmezánnal.