26 °C
kevés felhő
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Lencsekrémleves

2016. március 01.
7.0321
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nincs is egyszerűbb étel, mint egy finom krémlevest készíteni. A levesek hamar elkészülnek és még kisebb gyermekeknek is adhatjuk, mivel könnyen megemésztik a krémes állagú levest.
 


Hozzávalók:
300 g lencse
250 g füstölt karaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa és fehérrépa
1 csokor petrezselyem
200 g natúr joghurt
1 evőkanál ecet
só, bors
4-5 csipet kakukkfű
2 db babérlevél
1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
Előző nap este áztassuk be a lencsét vízbe. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra és pároljuk üvegesre az olívaolajon. A répákat közben karikákra vágjuk és a hagymához adjuk ha már megpárolódtak. Megkeverjük és a lencsét is beletesszük a vízzel együtt amiben ázott. Pluszban legalább fél liter vizet öntsünk a leveshez.

Adjuk hozzá a babérlevelet, a borsot és a karajt is, majd fedjük le és hagyjuk főni legalább egy órát. Ha a lencse megpuhult, akkor vegyük ki a húst és tegyük félre. Ízleljük meg, kellően sós-e a leves, majd adjuk hozzá a petrezselymet és az ecetet. Turmixoljuk össze a levest, hogy jó krémes legyen.

Végül visszatesszük a tűzre és belekeverjük a joghurtot. Kicsit felforraljuk és már tálalhatjuk is.
3 hozzászólás

Gizus

10 éve, 1 hónapja és 17 napja

Ez tök jó krémleves.

válasz erre

Cynthia

10 éve, 1 hónapja és 18 napja

a lencse nem a kedvencem röhögő smiley

válasz erre

Linda

10 éve, 1 hónapja és 18 napja

Nem vagyok egy nagy lencsefogyasztó.

válasz erre