Hozzávalók:
6 db tojás
400 g cukor
200 g vaj
600 g finomliszt
4 teáskanál sütőpor
5 dl tej
300 g barack lekvár
6 evőkanál cukrozatlan kakaópor
120 g porcukor
100 g étcsokoládé
150 ml víz
100 g kókuszreszelék
Elkészítés:
Szétválasztjuk a tojásokat és a fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd hozzáadunk 2-3 evőkanál cukrot. Lágy, selymes habbá verjük. A puha vajat a maradék cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és alaposan eldolgozzuk a krémet. A lisztet elkeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd a tejjel felváltva a tésztához adagoljuk.
Ezután a felvert habot adagonként hozzákeverjük a tésztához. Sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük a krémet és előmelegített sütőben 175 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Ha megsült a piskóta, akkor hagyjuk kihűlni, majd vágjuk félbe és kenjük meg középen lekvárral.
Ezután készítsük el a kakaós bevonót. Ehhez a kakaót és a porcukort egy tálba tesszük és felöntjük forró vízzel, majd hozzáadjuk a darabokra tört csokoládét, és addig keverjük, amíg el nem olvad benne. Ebben a csokoládéban megmártjuk a piskótakockákat és meghempergetjük alaposan kókuszreszelékben. Hagyjuk teljesen kihűlni.