10 °C
borús égbolt
2024. szeptember 13., péntek
Kornél

Legjobb vaníliakrém tortákhoz

2020. február 20.
10.9401
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk az eddigi legfinomabb vaníliakrém, amit főleg tortákhoz ajánlunk, de különféle poharas desszertekhez is kiváló. Nem túl nehéz az elkészítése, de érdemes odafigyelni rá, miközben készítjük.


Hozzávalók:
250 ml tej
2 db tojás
200 g cukor
30 g liszt
300 g vaj
vanília

Elkészítés:
A tojásokat egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a lisztet, alaposan összekeverjük. Ezt követően alacsony hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet. Amikor már kezd krémes, sűrű állagú lenni a krém, akkor vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni. Végül keverjük a kihűlt krémhez a vajat és ízlés szerint a vanília kivonatot.

Hidegen már lehet is kenni bármire.
2 hozzászólás

Linda

4 éve, 11 hónapja és 14 napja

Nyamiii.

válasz erre

Mirjam

4 éve, 11 hónapja és 14 napja

Tényleg nem nehéz.

válasz erre