26 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Legjobb vaníliakrém tortákhoz

2020. február 20.
11.0081
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk az eddigi legfinomabb vaníliakrém, amit főleg tortákhoz ajánlunk, de különféle poharas desszertekhez is kiváló. Nem túl nehéz az elkészítése, de érdemes odafigyelni rá, miközben készítjük.
 


Hozzávalók:
250 ml tej
2 db tojás
200 g cukor
30 g liszt
300 g vaj
vanília

Elkészítés:
A tojásokat egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a lisztet, alaposan összekeverjük. Ezt követően alacsony hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet. Amikor már kezd krémes, sűrű állagú lenni a krém, akkor vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni. Végül keverjük a kihűlt krémhez a vajat és ízlés szerint a vanília kivonatot.

Hidegen már lehet is kenni bármire.
2 hozzászólás

Linda

5 éve, 9 hónapja

Nyamiii.

válasz erre

Mirjam

5 éve, 9 hónapja

Tényleg nem nehéz.

válasz erre