30 °C
kevés felhő
2025. június 07., szombat
Róbert

Legjobb házi karamellszósz

2021. február 07.
55.1621
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyszerű karamellszósz, amit rengeteg süteményhez fel lehet használni, vagy akár fagylalthoz is. Ebből érdemes több adagot elkészíteni, ugyanis a hűtőben több hétig is eláll.
 


Hozzávalók:
400 g cukor
100 g vaj
2,5 dl tejszín
1 mokkáskanál só

Elkészítés:
A cukrot tegyük egy lábosba és kezdjük el megolvasztani. Ne kavargassuk sűrűn, inkább csak a lábost emelgessük és úgy keverjünk rajta. Ha már kezd barnulni, karamellizálódni, akkor adjuk hozzá a puha vajat és forgassuk össze.

Ezután mehet bele a tejszín is és végül a só. Ha sós karamellát szeretnénk, akkor lehet bele több sót is tenni. Átszűrjük, üvegekbe töltjük és ha kihűlt, akkor a hűtőben tároljuk.
1 hozzászólás

bettike

4 éve, 8 hónapja és 13 napja

Imádom a karamellt. mosolygó smiley Főleg vanília fagyin.

válasz erre