Hozzávalók:
4 db közepes sárgarépa
2 dl napraforgóolaj
200 g cukor
4 db tojás
200 g liszt
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
1 csipet só
1/4 teáskanál gyömbér
1/4 teáskanál szerecsendió
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a nedves hozzávalókat, azaz az olajat, a cukrot és a tojásokat. Ezután a répákat reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn. Ezt belekeverjük a tojásos keverékbe. A száraz hozzávalókat kimérjük egy másik tálban, majd a nedves hozzávalókhoz adjuk.
Egy tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, majd beletesszük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük a tortát. Hagyjuk hűlni, és ezután lehet is fogyasztani.