Mivel lassan itt a farsangi szezon, azaz a fánk szezonja, ezért mutatunk egy nagyon egyszerű fánk receptet, amit bárki el tud készíteni, keleszteni sem kell ezt a tésztát. Lekvárral és porcukorral megszórva érdemes fogyasztani.
Hozzávalók:
4 evőkanál tejföl
2 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
100 g cukor
fél teáskanál sütőpor
csipet só
1 kiskanál rum aroma
250 g liszt
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az olajat kezdjük el felmelegíteni. Közben a tojásokat verjük fel, adjuk hozzá a tejfölt, a csipet sót és a kétféle cukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tojásos részbe szitáljuk és hozzákeverjük a rumot is. Összedolgozzuk a tésztát, majd kezdődhet a szaggatás.
Kinyújthatjuk és egy pohárral is ki lehet szaggatni, de aki lusta, az egyszerű golyókat is szaggathat és úgy kisütheti.