Hozzávalók:
160 g liszt
80 g hideg vaj
1 db tojás
2 evőkanál hideg víz
só, bors
1 db sárga tök
1 db padlizsán
1 db cukkini
1-2 közepes paradicsom
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál friss petrezselyem
Elkészítés:
Először készítsük el a tésztát. Ehhez keverjük össze a lisztet, a vajat, a tojást és a vizet, majd szórjuk meg sóval és borssal. Ha összeállt a tészta, akkor a hűtőbe tesszük pihenni. A zöldségeket pucoljuk meg és szeleteljük fel, érdemes szeletelőt használni, hogy mindegyik egyforma legyen. Ezután kevés olajon megpirítjuk a fokhagymát és a zöldségeket.
A tésztát kör alakúra nyújtjuk, ezután a közepére halmozzuk a zöldségeket és a tészta szélét felhajtjuk. Egy felvert tojással megkenjük a tészta szélét és előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.