31 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Lecsós csirke

2015. július 05.
2.1801
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nyáron eljön a lecsó szezon, mely egy nagyon egyszerű és gyors étel. Ha szeretnénk feldobni valamivel, akkor érdemes egy kis csirkével, melytől még laktatóbb lesz, ráadásul kalóriában sem lesz sok.
 


Hozzávalók:
700 g csirkemellfilé
0,5 kb paradicsom
1 kg paprika
2-3 db vöröshagyma
olívaolaj
só, bors
kevés fűszerpaprika

Elkészítés:
A csirkét mossuk meg a zöldségekkel együtt, majd vágjuk kockákra. A paprikát és a paradicsomot szintén kockákra vágjuk, míg a hagymát apróra. Egy nagyobb lábosba tesszük az olívaolajat és megdinszteljük rajta a hagymát. Ha már üveges, akkor hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Összekeverjük.

Ezt követően a húst is hozzáadjuk és pár percig pirítjuk. Felöntjük kevés vízzel és megszórjuk a sóval, borssal valamint a fűszerpaprikával. Megkeverjük és lefedve, kis lángon 45 percig főzzük, míg a hús puha nem lesz.
4 hozzászólás

Minoni

10 éve, 9 hónapja és 11 napja

Nem ettem még csirkét lecsóval.

válasz erre

zsebibaba

10 éve, 9 hónapja és 11 napja

Lecsó nyamiiii

válasz erre

Lili

10 éve, 9 hónapja és 11 napja

Juj de szeretem a lecsót. Majd így is kipróbálom.

válasz erre

csillucs

10 éve, 9 hónapja és 12 napja

Ezt szeretem, bár én csirke helyett virslit vagy kolbászt szoktam beletenni.

válasz erre