26 °C
kevés felhő
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Lazacos-uborkás saláta

2015. február 22.
2.0211
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes és egészséges saláta, melyet gyorsan összedobhatunk, ha későn érünk haza. A lazac nagyon jó szívre és az érrendszerre, ráadásul nem tartalmaz sok kalóriát.
 


Hozzávalók:
150 g kígyóuborka
30 g füstölt lazac
30 g feta sajt
60 ml kefir
pici kapor
csipet só és bors

Elkészítés:
Az uborkát vágjuk kisebb kockákra vagy szeletelhetjük is, míg a lazacot vékonyan szeleteljük fel. Egy tálba keverjük össze az uborkát és a lazacot, majd morzsoljuk rá a feta sajtot. Ezt követően a kefirt ráöntjük és összekeverjük.

A kaprot apróra vágjuk és megszórjuk vele a salátát, valamint sóval és borssal ízesítünk. Ha nem elég hideg a salátánk, akkor tegyük a hűtőbe egy kis időre, de akár azonnal is fogyaszthatjuk.
3 hozzászólás

Minoni

11 éve, 2 hónapja és 26 napja

Ez finom saláta lehet.

válasz erre

bonita

11 éve, 2 hónapja és 27 napja

Nem is kell bele sok lazac. Így nem is drága.

válasz erre

Mirjam

11 éve, 2 hónapja és 27 napja

Ez finom lehet. Alapból szeretem a lazacot. mosolygó smiley

válasz erre