Hozzávalók:
2,5 dl tej
1,5 dl tejszín
2 tojás
2 tojássárgája
só
20 dkg liszt
olaj
vaj
300 g krémsajt
200 g füstölt lazac
fél csokor kapor
1,5 dl tejszín
2 szál újhagyma
1 piros színű paprika
Elkészítés:
Első lépésként a tésztát kikeverjük. Ehhez a lisztet egy tálba tesszük, majd a tojásokat, a tojássárgákat, a tejet, a tejszínt és a sót összekeverjük, hogy sűrű tésztát kapjunk. Hagyjuk egy fél órát pihenni a hűtőben, majd olaj és vaj keverékében kisütjük őket úgy, mint a palacsintát.
Elkészítjük a krémsajtot. Ehhez a sajthoz keverjük a tejszínt, valamint az apróra vágott újhagymát és a kaprot. Sóval, borssal és egy kevés citromlével ízesítünk, majd megkenjük vele a tésztákat.
A paprikát apróra felvágjuk, majd a lazacszeletekkel együtt rátesszük a megkent tortillákra. Végül szorosan feltekerjük. Salátát is tehetünk bele, illetve más zöldséget ízlés szerint.