Egy könnyű egytálétellel hamar túl lehetünk a napi főzésen. Érdemes például rizottót készíteni, ami számtalan ízben elkészíthető. Ma megmutatjuk hogyan főzheted meg a lazacos rizottót.
Hozzávalók:
3 evőkanél olívaolaj
1 fej vöröshagyma
200 g arborio rizs
1 dl száraz fehérbor
8 dl húsalaplé
50 g vaj
50 g parmezán
1 csokor aprított petrezselyem
150 g füstölt lazac
só, bors
Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, majd kezdjük el párolni az olajon. Ha már üveges, akkor adjuk hozzá a rizst és 2-3 percig pirítsuk. Ezután mehet hozzá a bor, amit hagyjuk elpárologni utána fokozatosan adjuk hozzá az alaplét. Ha megfőtt a rizs és minden folyadékot magába szívott, akkor mehet hozzá a reszelt parmezán és a vaj. Ettől lesz igazán krémes.
Legvégén pedig hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet és a lazacot. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítsünk.