30 °C
tiszta égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Lazacos rizottó

2018. január 09.
4.3013
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy könnyű egytálétellel hamar túl lehetünk a napi főzésen. Érdemes például rizottót készíteni, ami számtalan ízben elkészíthető. Ma megmutatjuk hogyan főzheted meg a lazacos rizottót.


Hozzávalók:
3 evőkanél olívaolaj
1 fej vöröshagyma
200 g arborio rizs
1 dl száraz fehérbor
8 dl húsalaplé
50 g vaj
50 g parmezán
1 csokor aprított petrezselyem
150 g füstölt lazac
só, bors

Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, majd kezdjük el párolni az olajon. Ha már üveges, akkor adjuk hozzá a rizst és 2-3 percig pirítsuk. Ezután mehet hozzá a bor, amit hagyjuk elpárologni utána fokozatosan adjuk hozzá az alaplét. Ha megfőtt a rizs és minden folyadékot magába szívott, akkor mehet hozzá a reszelt parmezán és a vaj. Ettől lesz igazán krémes.

Legvégén pedig hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet és a lazacot. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítsünk.
1 hozzászólás

kalifa

8 éve, 15 napja

Szeretem a rizottót. mosolygó smiley

válasz erre