20 °C
kevés felhő
2025. június 05., csütörtök
Fatime

Lazacos rillettes

2017. január 27.
8.4873
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A rillettes egyfajta darabos húskrém, melyet a franciák előszeretettel fogyasztanak előételként vagy szendvicsekbe. Könnyen elkészíthető, nagyon finom krém. Mai receptünk egy lazacos változat, mely sokak kedvence friss bagettel tálalva.


Hozzávalók:
2 evőkanál vaj
1/2 csésze darált mogyoróhagyma
só, fekete bors
édeskömény
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál friss tárkony, metélőhagyma
fél teáskanál reszelt citromhéj
1 dl tejföl
250 g füstölt lazac

Elkészítés:
A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a hagymát, sóval és borssal szórjuk meg. Pirítsuk üvegesre a hagymát, majd tegyük félre hűlni. Egy tálban keverjük össze a puha hagymát, a tejfölt, a citromhéjat, a citromlét, a pici édesköményt és a fűszereket.

Sóval és borssal is szórjuk meg, majd a kisebb darabokra vágott lazacot keverjük bele. Ha jól összeállt a krém, tegyük hűtőbe és később fogyasszuk friss ropogós pirítóssal.
2 hozzászólás

Sonci

9 éve, 26 napja

Még sosem hallottam erről, de finomnak hangzik.

válasz erre

bonita

9 éve, 26 napja

Nem tűnik rossznak.

válasz erre