Hozzávalók:
2 evőkanál vaj
1/2 csésze darált mogyoróhagyma
só, fekete bors
édeskömény
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál friss tárkony, metélőhagyma
fél teáskanál reszelt citromhéj
1 dl tejföl
250 g füstölt lazac
Elkészítés:
A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a hagymát, sóval és borssal szórjuk meg. Pirítsuk üvegesre a hagymát, majd tegyük félre hűlni. Egy tálban keverjük össze a puha hagymát, a tejfölt, a citromhéjat, a citromlét, a pici édesköményt és a fűszereket.
Sóval és borssal is szórjuk meg, majd a kisebb darabokra vágott lazacot keverjük bele. Ha jól összeállt a krém, tegyük hűtőbe és később fogyasszuk friss ropogós pirítóssal.