Ha egy könnyed nyári salátára vágysz, ami laktat is, akkor érdemes lesz ezt a cézársalátát elkészíteni. A cézársaláta az egyik legegyszerűbb salátaétel, amit nem csak csirkével lehet fogyasztani.
Hozzávalók:
2 szelet lazac
2 teáskanál olívaolaj
2-3 gerezd fokhagyma
1/4 citrom leve
1 kis fej római saláta
2-3 evőkanál Caesar öntet
30 g reszelt parmezán
ízlés szerint kruton
só, bors
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze az olajat, a zúzott fokhagymákat, a citromlevest és ízlés szerint sót, borsot. Ebben forgassuk meg a lazacszeleteket, majd süssük meg őket egy serpenyőben. Ha megsült a lazac, akkor hagyjuk egy kicsit hűlni. Közben a salátát vágjuk össze és tegyük tányérokra. Erre helyezzük a krutonokat, és az összevágott lazacot.
Végül megszórjuk a parmezánnal és az öntettel.