Hozzávalók:
250 g lazacfilé
1 evőkanál olívaolaj
1 citrom
400 g spagetti
2 db tojás
40 g parmezán
100 ml főzőtejszín
3 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra, majd tegyük a lazacfiléket egy tepsire. Locsoljuk meg olívaolajjal, a citrom levével és reszelt héjával, valamint egy pici sóval. 10 percig sütjük a halszeleteket a forró sütőben, majd kivesszük és darabokra vágjuk őket.
Közben a tésztát kifőzzük és a főzővízből félreteszünk egy csészével. Egy tálban keverjük össze a tojásokat, a parmezánt és a tejszínt, majd szórjuk meg sóval, borssal és a petrezselyemmel. Adjuk hozzá a kifőtt tésztát és a megsült lazacot, majd keverjük alaposan össze az egészet. Ha túl sűrű lenne a mártás, adjunk egy kevés főzővizet hozzá.