11 °C
kevés felhő
2024. április 25., csütörtök
Márk

Lazacos carbonara spagetti

2017. december 12.
23.0431
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy finom tésztaételnek nehéz ellenállni, és néha még bele is fér az étkezéseinkbe, főleg ha azokat egészségesebb módon készítjük el. Ma megmutatjuk, hogyan főzheted meg a családnak a lazacos carbonara tésztát.


Hozzávalók:
250 g lazacfilé
1 evőkanál olívaolaj
1 citrom
400 g spagetti
2 db tojás
40 g parmezán
100 ml főzőtejszín
3 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra, majd tegyük a lazacfiléket egy tepsire. Locsoljuk meg olívaolajjal, a citrom levével és reszelt héjával, valamint egy pici sóval. 10 percig sütjük a halszeleteket a forró sütőben, majd kivesszük és darabokra vágjuk őket.

Közben a tésztát kifőzzük és a főzővízből félreteszünk egy csészével. Egy tálban keverjük össze a tojásokat, a parmezánt és a tejszínt, majd szórjuk meg sóval, borssal és a petrezselyemmel. Adjuk hozzá a kifőtt tésztát és a megsült lazacot, majd keverjük alaposan össze az egészet. Ha túl sűrű lenne a mártás, adjunk egy kevés főzővizet hozzá.
4 hozzászólás

Carrie

6 éve, 11 hónapja és 1 napja

Ahhh bármikor tudnék lazacot enni. mosolygó smiley Imádom.

válasz erre

EszterSzabadkai

6 éve, 11 hónapja és 1 napja

Jó lehet. mosolygó smiley Szeretem a lazacot.

válasz erre

Erika2921

6 éve, 11 hónapja és 1 napja

hmm jól néz ki mosolygó smiley

válasz erre

Perec

6 éve, 11 hónapja és 1 napja

túrós csusza inkább

válasz erre