Hozzávalók:
400 g apró újburgonya
4 db tojás
250 g lazac filé
1 fej lila hagyma
2 evőkanál kapribogyó
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 evőkanál majonéz
2 evőkanál friss kapor
só, bors
Elkészítés:
A burgonyákat alaposan tisztítsuk meg, majd ezután sós vízben főzzük őket 12-15 percig, hogy kissé puhák legyenek. Ezután leszűrjük őket és hagyjuk teljesen kihűlni. A nagyobb szemeket érdemes félbe vagy negyedre vágni. A lazacot közben kevés olajon megpirítjuk, megszórjuk sóval és borssal, a tojásokat pedig keményre főzzük.
Egy tálba tesszük a kihűlt burgonyát és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, kaprot, kapribogyót, valamint a majonézt és ízlés szerint még sóval és borssal ízesítjük. Végül a lazacot darabokra vágjuk és a salátához adjuk, ahogy a tojást is, amit előtte negyedekre vágtunk.