Hozzávalók:
250 g filézett lazac
só, bors
1 evőkanál vaj
2 gerezd fokhagyma
150 g krémsajt
100 g bébi spenót
szerecsendió ízlés szerint
25 g parmezán sajt
1 csomag leveles tészta
1 db tojás
Elkészítés:
A lazacfiléket olvasszuk ki, ha fagyasztottat veszünk és törölgessük meg. Szórjuk meg ízlés szerint sóval és borssal. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és rádobjuk az apróra vágott fokhagymát. Ezután mehet bele a krémsajt és folyamatos kevergetés mellett 2-3 percig főzzük.
Ezek után beledobjuk a bébi spenótot és ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval ízesítünk. Körülbelül 5 percig főzzük a spenótos tölteléket, majd beleszórjuk a reszelt parmezánt és félre tesszük. A leveles tésztát két egyenlő részre osztjuk. A lazacot tegyük a tészta közepére és kenjük meg bőven a spenótos töltelékkel.
A lazac körül bekenjük a tésztát egy felvert tojással és a tészta másik felét rátesszük. Óvatosan a széleken lenyomkodjuk egy villával. Megkenjük a levesles tészta tetejét is tojással és néhány bevágást tegyünk, hogy a gőz tudjon elpárologni. Végül előmelegített sütőben 190 fokon készre sütjük.