Hozzávalók:
350 g lazac
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
fél csokor petrezselyem
0,3 dl olívaolaj
1 kiskanál só
2 evőkanál kapribogyó
2 evőkanál citromlé
fél narancs héja
Elkészítés:
A halakat mossuk meg, majd egy alufóliát olajozzunk ki és szórjuk bele a sót és a borsot. A halakat tegyük rá és csomagoljuk be. Nyomkodjuk jól a halakhoz a fóliát. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt megsütjük a halakat.
Közben elkészítjük a szószt. A petrezselymet durvára aprítjuk, majd egy tálba tesszük és hozzáadjuk az olívaolajat, a sót, a kapribogyót, a citromot és a narancshéjat. Összekeverjük és egy aprítógépbe tesszük, hogy kissé krémes állagot kapjunk. Végül a kész lazacokat meglocsoljuk a szósszal.