30 °C
kevés felhő
2025. június 07., szombat
Róbert

Lazac petrezselymes szósszal

2015. július 07.
2.3011
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A lazac az egyik legegészségesebb halétel, melyet már hazánkban is szinte mindenhol lehet kapni. Rengeteg olyan vitamint tartalmaz, melyek segítenek a szív karbantartásában. Ráadásul kevés kalória is van benne, így diéta alatt érdemes fogyasztani.
 


Hozzávalók:
350 g lazac
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
fél csokor petrezselyem
0,3 dl olívaolaj
1 kiskanál só
2 evőkanál kapribogyó
2 evőkanál citromlé
fél narancs héja

Elkészítés:
A halakat mossuk meg, majd egy alufóliát olajozzunk ki és szórjuk bele a sót és a borsot. A halakat tegyük rá és csomagoljuk be. Nyomkodjuk jól a halakhoz a fóliát. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt megsütjük a halakat.

Közben elkészítjük a szószt. A petrezselymet durvára aprítjuk, majd egy tálba tesszük és hozzáadjuk az olívaolajat, a sót, a kapribogyót, a citromot és a narancshéjat. Összekeverjük és egy aprítógépbe tesszük, hogy kissé krémes állagot kapjunk. Végül a kész lazacokat meglocsoljuk a szósszal.
3 hozzászólás

pilótakeksz

10 éve, 9 hónapja és 10 napja

De megéheztem.

válasz erre

Zita.Péter

10 éve, 9 hónapja és 11 napja

Gusztusos.

válasz erre

Linda

10 éve, 9 hónapja és 11 napja

De szeretem a lazacotmosolygó smiley Ezt a szószt kipróbálom

válasz erre