20 °C
borús égbolt
2024. május 23., csütörtök
Dezső

Lassan visszatér az élet, elővigyázatossági tanácsok a járvány utáni időszakra

2020. május 03.
33.2161
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ha minden a tervek szerint alakul, hamarosan talán visszatérhet az élet a normál kerékvágásba, vagyis megtesszük az első lépéseket afelé, hogy ismét minden a helyére kerülhessen, de egyelőre senki se álmodjon arról, hogy minden olyan lesz, mint régen. Ha vissza is mehetünk dolgozni, ha újra meg is nyílnak a boltok, rengeteg szabállyal kell még együtt élnünk a jövőben, és biztosan lesznek olyan időszakok, amikor ismét vissza kell állnunk otthoni munkavégzésre vagy a gyerekeknek az otthoni tanulásra. Hogy ezt a helyzetet minimalizálhassuk, érdemes betartani néhány dolgot a járvány utáni időszakban is. Ehhez adunk most pár tanácsot!


A maszk nem szégyen!

Sokan még mindig úgy tekintenek a maszkra, mint valami földöntúli találmányra. Mi nem ítéljük el azokat, akik fiatalokként és erős immunrendszerrel, saját felelősségre úgy döntenek, nem hordanak maszkot, ha elmennek bevásárolni, de ne is nevessék ki azokat, akik viszont úgy döntenek, biztonságosabb nekik maszkban és gumikesztyűben az utcára lépni. A jövőben ezek a kellékek mondhatni mindennaposak lesznek, ne nevessük ki tehát azokat, akik a jövőben is használják őket.

Lassan visszatér az élet, elővigyázatossági tanácsok a járvány utáni időszakra - 2. kép

Ugye megtanultunk kezet mosni?

A járványhelyzet egyik pozitív hozadéka volt, hogy az emberek biztosan megtanultak kezet mosni. Ezt a tudást pedig érdemes lesz kamatoztatni a jövőben, hiszen a rendszeres kézmosással rengeteg problémától szabadulhatunk meg, ezáltal nemcsak a koronavírus, hanem más kellemetlenséggel szemben egyaránt komoly védelmet kaphatunk, legyen szó bármilyen egyéb vírusos vagy bakteriális fertőzésről. Érdemes lesz tehát gyakran elővenni ezt a tudást!

Ne másszunk a másik arcába!

Nagyon sok esetben kiemelkedő önfegyelmet tanúsítanak az emberek a mindennapokban, így a boltokban vagy sorban álláskor például tiszteletben tartják a másik magánszféráját, és bár akadnak kivételek, azonban ezt a zsúfoltságot érdemes lehet elkerülni a jövőben is. Bár nyilvánvaló, hogy ez központi szabályozás nélkül sokkal nehezebb lesz majd, és nagyon komoly odafigyelést igényel az emberektől, de minél többen veszik figyelembe ezeket az intelmeket, annál könnyebb lesz betartani.

Lassan visszatér az élet, elővigyázatossági tanácsok a járvány utáni időszakra - 3. kép

Az immunrendszerünket továbbra is tuningoljuk!

Merthogy a koronavírus továbbra sem tűnik majd el, itt marad köztünk, csak nem okoz éppenséggel járványhelyzetet. Fel kell készülnünk azonban az ismételt fellángolásra, és a legjobb az lesz, ha azt erőteljes immunrendszerrel tesszük majd. Együnk sok gyümölcsöt és zöldséget, lehetőleg teljesen frissen - úgyis szezonja van -, és igyekezzünk nem leállni a vitaminokkal még nyáron sem, egy szezonon belül nem árt meg némi extra.

Ne menjünk, ha nem muszáj!

Bár a nyári programok többségét úgyis lemondták, azonban fontos kiemelni, hogy ha nem muszáj, akkor ennek ellenére se menjünk sehová, maradjunk inkább otthon vagy szűkös környezetünkben mozgolódjunk. Nyilván nem kell 40 fokban bezárkóznunk majd a lakásba, menjünk bátran kirándulni, azonban kerüljük az olyan lehetőségeket, ahol egyszerre nagyon sok emberrel találkozhatunk.
2 hozzászólás

kalifa

4 éve, 4 hónapja és 23 napja

A maszk egy jó ideig az életünk része lesz. Ez már biztos.

válasz erre

Lili

4 éve, 4 hónapja és 23 napja

A nyaralásról idén már lemondtam, csak maximum a Balcsi lesz ha engedik. szomorú smiley

válasz erre