Hozzávalók:
500 g darált hús
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
2 evőkanál sűrített paradicsom
500 ml paradicsomlé
500 ml alaplé
só, bors
1 teáskanál bazsalikom, oregánó
1 egész babérlevél
200 g lasagne tészta
kevés olaj
Elkészítés:
Egy nagy edényben felmelegítjük az olajat, megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, fokhagymát és répát, ehhez hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Majd mehet bele a sűrített paradicsom és a paradicsom szósz. Beleszórjuk a fűszereket, a babérlevelet és 20 percig főzzük, közben időnként megkeverjük.
A tésztát kisebb darabokra tőrjük össze, majd öntsük fel az alapot a alaplével és szórjuk bele a tésztát. Ízlés szerint több levet is adhatunk hozzá, hogy ne legyen túl sűrű. Addig főzzük, amíg teljesen megpuhul a tészta és ezután már lehet is fogyasztani. Ízlés szerint megszórhatjuk sajttal vagy ricottával is tálalhatjuk.