12 °C
borús égbolt
2025. március 23., vasárnap
Emőke

Lasagne leves

2023. november 08.
77.0401
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy igazán laktató klasszikus étel, amit manapság sikerült egy kicsit újragondolni. Az olaszok egyik ételéről van szó, a lasagneról, amit akár levesként is tálalhatunk, csupán néhány hozzávalót kell megváltoztatnunk a receptben.


Hozzávalók:
500 g darált hús
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
2 evőkanál sűrített paradicsom
500 ml paradicsomlé
500 ml alaplé
só, bors
1 teáskanál bazsalikom, oregánó
1 egész babérlevél
200 g lasagne tészta
kevés olaj

Elkészítés:
Egy nagy edényben felmelegítjük az olajat, megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, fokhagymát és répát, ehhez hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Majd mehet bele a sűrített paradicsom és a paradicsom szósz. Beleszórjuk a fűszereket, a babérlevelet és 20 percig főzzük, közben időnként megkeverjük.

A tésztát kisebb darabokra tőrjük össze, majd öntsük fel az alapot a alaplével és szórjuk bele a tésztát. Ízlés szerint több levet is adhatunk hozzá, hogy ne legyen túl sűrű. Addig főzzük, amíg teljesen megpuhul a tészta és ezután már lehet is fogyasztani. Ízlés szerint megszórhatjuk sajttal vagy ricottával is tálalhatjuk.
2 hozzászólás

bettike

1 éve, 5 hónapja és 24 napja

Hát tilyet még csak nem is hallotam. meglepett smiley

válasz erre

Gucci

1 éve, 5 hónapja és 25 napja

Ezt már sokszor láttam instán de még nem mertem megcsinálni.

válasz erre