Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1,5 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
250 g sertés darált hús
4 evőkanál sűrített paradicsom
só, bors
1 kávéskanál cukor
1 l alaplé
3 db babérlevél
100 g fusilli száraztészta
fél marék friss bazsalikom
2 evőkanál reszelt parmezán
2 evőkanál tejföl
Elkészítés:
Első lépésként a hagymát apróra vágjuk és az olívaolajon üvegesre pároljuk. Ezt követően belenyomjuk a fokhagymát és hozzáadjuk a húst is és nagy lángon megpirítjuk a darált húst. Ha a hús már szépen színt kapott, akkor beletesszük a sűrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk és felöntjük az alaplével.
Közepes lángon 5-10 percig főzzük, majd beletesszük a tésztát és a babérlevelet, majd teljesen puhára főzzük a tésztát a levesben. A bazsalikomot apróra vágjuk és beleszórjuk.
Végül parmezánnal és tejföllel tálaljuk.