1 °C
kevés felhő
2024. december 27., péntek
János

Lasagna leves

2015. március 16.
2.0781
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy igazán különleges étel. A lasagna-t sokan szeretik és már levesként is fogyaszthatjuk ezt a finomságot. Egyszerű az elkészítése, hasonlít a lasagna-hoz.


Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1,5 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
250 g sertés darált hús
4 evőkanál sűrített paradicsom
só, bors
1 kávéskanál cukor
1 l alaplé
3 db babérlevél
100 g fusilli száraztészta
fél marék friss bazsalikom
2 evőkanál reszelt parmezán
2 evőkanál tejföl

Elkészítés:
Első lépésként a hagymát apróra vágjuk és az olívaolajon üvegesre pároljuk. Ezt követően belenyomjuk a fokhagymát és hozzáadjuk a húst is és nagy lángon megpirítjuk a darált húst. Ha a hús már szépen színt kapott, akkor beletesszük a sűrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk és felöntjük az alaplével.

Közepes lángon 5-10 percig főzzük, majd beletesszük a tésztát és a babérlevelet, majd teljesen puhára főzzük a tésztát a levesben. A bazsalikomot apróra vágjuk és beleszórjuk.

Végül parmezánnal és tejföllel tálaljuk.
5 hozzászólás

Minoni

10 éve, 7 hónapja és 17 napja

kiváló recept, nagykn bejön

válasz erre

Mirjam

10 éve, 7 hónapja és 17 napja

Ezt biztosan ki fogom próbálni. Szuper jó recept.

válasz erre

becky

10 éve, 7 hónapja és 17 napja

Ez nagyon jó recept. Még sosem hallottam róla, de nagyon finom lehet.

válasz erre

bababum

10 éve, 7 hónapja és 17 napja

Nagyszerűen hangzik! Ki fogom próbálni.

válasz erre

csillucs

10 éve, 7 hónapja és 17 napja

Még jó, hogy most ebédeltem röhögő smiley istenien néz ki!

válasz erre