17 °C
borús égbolt
2024. június 13., csütörtök
Antal, Anett

Lakatos Márk: Te és Én - könyvajánló

2013. december 26.
3.7101
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Lakatos Márk, az ország legismertebb stylistja a nagysikerű Stílusterápia című könyve után egy újabbal jelentkezik, melyben arról mesél, hogyan éli budapesti életét, valamint tippeket, ötleteket ad, hogy megtaláld önmagadat, stílusodat.


A könyvet kézbe véve azonnal feltűnik, hogy nem egy hagyományos kiadásról van szó, ugyanis Márk alkotását két irányból is lehet olvasni. A Te részben megtudhatod, hogy alkatodhoz milyen öltözékek passzolnak, vagy épp hogy arcod formájához melyik frizura illik leginkább. Ha nem akarod folyton követni, hogy télen, nyáron vagy tavasszal melyik színek a trendik, akkor ebben is segít majd Márk írása, hiszen a könyvben egy színanalízist is találsz, évszakbesorolással.

Lakatos Márk: Te és Én - könyvajánló - 2. kép

Az Én részben megismerheted Márk saját világát: melyek a kedvenc kávézói, cukrászdái, hol tölti mindennapjait. Egy olyan, térképekkel is ellátott Budapest-kalauzt tartalmaz ez a rész, ami a stylist saját szemszögéből mutatja be a várost. Könnyen megtalálható, hol van helyileg az adott bolt, szórakozóhely, vagy kulturális központ. A sok múzeum és étterem között évszakoknak megfelelően receptekkel is megfűszerezte könyvét Márk, amellyel a gasztronómia világába is betekinthetünk az ő saját ízlésén keresztül.


Lakatos Márk: Te és Én - könyvajánló - 3. kép

Nekem a könyv Te része tetszett, ugyanis tényleg nagyon jó tanácsokat ad Márk, bár néha elég keményen fogalmaz, főleg ha a 'leggyakoribb hibák'ról esik szó. Kíváncsi lennék, önmagával szemben is van-e ennyire kritikus. Az Én rész véleményem szerint csupa haszontalan reklám, azonban a receptek nagyon jól használhatók. Rengeteg illusztrációt tartalmaz a kiadvány, amitől színessé és szerethetővé válik, ezeket a képeket én is szívesen nézegettem.

Összességében elmondható, hogy ha még nem vagy tisztában saját magaddal, a stílusoddal, hogy mi áll jól, milyen hajat viselj vagy milyen színt válassz például egy üzleti tárgyalásra, akkor a Te és Én nagy segítség lehet.

Azonban szerkesztőségünk egybehangzó véleménye szerint a könyvet nem egyben kellett volna megjelentetni, hanem két különböző kiadványként. Aki gyakorlati tanácsokat szeretne kapni, az is kénytelen megvenni 167 oldalnyi papírt (az Én részt) úgy, hogy lehet, nem feltétlenül érdekli, a szerző hol issza meg a reggeli kávéját... Persze egy ilyen jellegű kiadvány önmagában valószínűleg mesze nem lenne olyan sikeres, mint ahogy ebben a formában van tálalva.

Végül hadd idézzek a könyvből, Karl Lagerfeldtől:

Öltözz magadnak és a férfinak, akit szeretsz (ha van ilyen). A nők azért öltözködnek, hogy más nőket lenyűgözzenek - ezt felejtsd el. Felejtsd el. Ez egy nagy rossz gondolkodás mód.
10 hozzászólás

monyó

11 éve, 4 hónapja és 3 napja

Nem tudom komolyan venni ezt az "embert". Nézni sem tudom, nem hogy olvasni tőle. Amiben szerepel, azt meg sem nézem.

válasz erre

bonita

11 éve, 4 hónapja és 13 napja

én nem vagyok túl jó véleménnyel róla, így nem fogom elolvasni a könyvét, meg nincs is rá szükségem

válasz erre

Hampster

11 éve, 4 hónapja és 13 napja

Én szeretem mert egy őszinte embernek tűnik. Jó tanácsai vannak, a műsorait is nézem. Ezt a könyvet jó lett volna karira, na de lesz majd szülinapom is!mosolygó smiley

válasz erre

moni1294

11 éve, 4 hónapja és 13 napja

Az egyik felét biztos hogy elolvasom

válasz erre

Mariann

11 éve, 4 hónapja és 14 napja

zsebibaba írta:
Nem is tudtam, hogy már könyve is van! Mennyibe kerül?
5000 ft a könyv eredeti ára

válasz erre

Gucci

11 éve, 4 hónapja és 14 napja

Na ezt lehet megveszem! Bírom a Márkot, Shopping királynőket is mindig nézem :-)

válasz erre

Móni

11 éve, 4 hónapja és 14 napja

Jó könyv lehet. Szerintem is ketté kellett volna szedni de így is megveszem.

válasz erre

bettike

11 éve, 4 hónapja és 14 napja

Szuper ajánló! De ezt az embert nem tartom semmire.

válasz erre

becky

11 éve, 4 hónapja és 14 napja

De utálom. Egy ilyen ripacs nekem ne osztogasson tanácsokat.wtf smiley

válasz erre

zsebibaba

11 éve, 4 hónapja és 14 napja

Nem is tudtam, hogy már könyve is van! Mennyibe kerül?

válasz erre