34 °C
kevés felhő
2024. július 14., vasárnap
Örs, Stella

Kuszkuszos csirkesaláta

2017. november 14.
25.5641
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha életmód váltásra készülsz, akkor első körben érdemes a köretet lecserélni egészségesebb ételekre. Ilyen például a kuszkusz, amiből kiváló salátákat is lehet készíteni. Érdemes kipróbálni ezt a receptet, ha egy könnyedebb ételre vágysz.


Hozzávalók:
250 g kuszkusz
6 evőkanál olívaolaj
20 g vaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,25 dl citromlé
150 g újhagyma
500 g paradicsom
250 g kígyóuborka
2 csokor petrezselyemzöld
400 g csirkemellfilé
2 evőkanál olaj
pirospaprika
só, bors

Elkészítés:
Forraljunk fel 2,5 dl vizet 1 evőkanál olajjal és egy kis sóval. Ezután szórjuk bele a kuszkuszt és hagyjuk állni néhány percig. Ezután mehet bele a vaj és tegyük vissza a tűzhelyre, majd melegítsük 2-3 percig. Közben villával kevergessük meg.

Közben a húst vágjuk kisebb darabokra, majd pirospaprikával, sóval és borssal szórjuk meg. Pici olajon pirítsuk meg a húst és tegyük félre. A hagymát vágjuk apróra, a fokhagymát pedig zúzzuk össze. Keverjük össze a citromlével a hagymákat és borsozzuk meg, valamint a maradék olívaolajat adjuk hozzá. Alaposan keverjük össze a szószt.

Az újhagymát karikázzuk fel, az uborkát és a paradicsomot vágjuk apróra. Vágjuk szintén össze a petrezselymet és mindent forgassunk bele a kuszkuszba. Végül a hússal együtt tálalhatjuk is.
3 hozzászólás

EszterSzabadkai

7 éve, 2 hónapja és 25 napja

Jó a kuszkusz, csak ne legyen túl száraz.

válasz erre

kalifa

7 éve, 2 hónapja és 26 napja

Még nem próbáltam de kifogom.

válasz erre

Natasha

7 éve, 2 hónapja és 26 napja

Bulgurt jobban szeretem.

válasz erre