Hozzávalók:
250 g kuszkusz
6 evőkanál olívaolaj
20 g vaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,25 dl citromlé
150 g újhagyma
500 g paradicsom
250 g kígyóuborka
2 csokor petrezselyemzöld
400 g csirkemellfilé
2 evőkanál olaj
pirospaprika
só, bors
Elkészítés:
Forraljunk fel 2,5 dl vizet 1 evőkanál olajjal és egy kis sóval. Ezután szórjuk bele a kuszkuszt és hagyjuk állni néhány percig. Ezután mehet bele a vaj és tegyük vissza a tűzhelyre, majd melegítsük 2-3 percig. Közben villával kevergessük meg.
Közben a húst vágjuk kisebb darabokra, majd pirospaprikával, sóval és borssal szórjuk meg. Pici olajon pirítsuk meg a húst és tegyük félre. A hagymát vágjuk apróra, a fokhagymát pedig zúzzuk össze. Keverjük össze a citromlével a hagymákat és borsozzuk meg, valamint a maradék olívaolajat adjuk hozzá. Alaposan keverjük össze a szószt.
Az újhagymát karikázzuk fel, az uborkát és a paradicsomot vágjuk apróra. Vágjuk szintén össze a petrezselymet és mindent forgassunk bele a kuszkuszba. Végül a hússal együtt tálalhatjuk is.