18 °C
borús égbolt
2024. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Kukoricás rizottó

2017. augusztus 13.
9.0401
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mivel itt a kukorica szezonja, éppen ezért megmutatjuk, hogyan készítheted el a kukoricás rizottót. Hús nélkül is lehet fogyasztani, de egy kis pirított baconnel nagyon jól fel lehet dobni a kissé édes ételt.


Hozzávalók:
250 g morzsolt kukorica
400 g rizottórizs
40 g vaj
1 l alaplé
100 g reszelt parmezán sajt
1 fej vöröshagyma
só, bors

Elkészítés:
A hagymát vágjuk össze apróra, majd a vaj felén pirítsuk meg. Ha már üveges a hagyma, akkor szórjuk bele a rizst, 1-2 percig pirítjuk és mehet bele a kukorica is. Sóval és borssal ízesítünk. Állandó keverés mellett lassan adagoljuk hozzá az alaplét. Egészen addig csináljuk, míg el nem fogy az alaplé és magába nem szívja a rizs.

Végül belekeverjük a megmaradt vajat és a parmezán sajtot is. Ha kell, szórjuk még meg fűszerrel és tálalhatjuk is.
1 hozzászólás

mokus84

7 éve, 4 hónapja és 11 napja

Főtt kukoricánál nincs jobb.

válasz erre