18 °C
borús égbolt
2024. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Kukorica gazpacho

2018. július 17.
2.2611
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A gazpachot nem csak paradicsomból lehet elkészíteni, hanem akár kukoricából is. Éppen a kukorica szezonja van, így ha Te is szereted, akkor mindenképpen készítsd el ezt a szuper egyszerű nyári levest.


Hozzávalók:
3 cső csemegekukorica
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl alaplé
8 db sárga paradicsom
1 db sárga kaliforniai paprika
só, bors ízlés szerint
fél lime leve
fél citrom leve
50 ml olívaolaj

Elkészítés:
A kukoricák ha megfőttek és ki is hűltek, akkor egy éles késsel távolítsuk el a kukoricaszemeket a csőről. Ezután tegyük őket egy turmixgépbe, adjunk hozzá paradicsomot, összevágott paprikát, fokhagymát, a fűszereket, alaplét valamint a citrus léket.

Alaposan összeturmixoljuk az egészet, ha túl sűrű lenne, akkor egy kis vízzel hígítsuk. Hagyjuk pihenni hűtőben egy kis ideig, végül fogyasszuk hidegen. Érdemes megszórni egy kis kukoricával vagy lila hagymával, valamint olívaolajjal.
nincs még hozzászólás