22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Krumplisaláta

2015. június 05.
2.0741
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma az egyszerű és klasszikus ecetes krumplisaláta receptjét mutatjuk be. Ezt legtöbbször halételekhez vagy grillételekhez szokták fogyasztani, de akár magában is lehet enni.
 


Hozzávalók:
1 kg burgonya
1-2 szem vöröshagyma
borecet
só, bors
cukor
kevés snidling

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd megvárjuk míg kihűl és felkarikázzuk. A hagymát szintén karikákra vágjuk. Ezt követően leforrázzuk a burgonyát és megszórjuk sóval. Egy tálban rétegezzük a hagymát és a burgonyát felváltva.

Végül készítsük el az ecetes dresszinget. Ehhez vízben keverjük bele a borecetet, cukrot, sót és borsot. Ízlés szerint keverjük ki, végül öntsük a burgonyára. A snidlinget vágjuk össze és szórjuk meg vele a salátát. Hűtsük be és fogyaszthatjuk is.
3 hozzászólás

blondi

10 éve, 10 hónapja és 13 napja

Na ez finom. mosolygó smiley

válasz erre

Natasha

10 éve, 10 hónapja és 13 napja

Nem túlságosan szeretem.

válasz erre

Mirjam

10 éve, 10 hónapja és 13 napja

Jobban szeretem a majonézes burgonyát.

válasz erre