18 °C
borús égbolt
2024. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Krumplis lasagne

2019. május 17.
9.8201
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes egytálétel. A lasagnet tésztából kell készíteni, de van egy recept, ami tészta helyett krumplit használ a rétegekhez. Nem egy túl nehéz étel, de kell hozzá némi idő, hogy elkészítsük.


Hozzávalók:
2 kg burgonya
500 g darált sertéshús
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g sűrített paradicsom
2 evőkanál finomliszt
5 dl tej
150 g reszelt sajt
só, bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
curry por ízlés szerint
1,5 dl napraforgó olaj

Elkészítés:
A burgonyát héjastól főzzük meg, majd hagyjuk picit hűlni, pucoljuk meg és vágjuk vékonyabb karikákra. Közben a hagymát vágjuk apróra és kevés olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a fűszerpaprikát és a darált húst. Ezután mehet bele a zúzott fokhagyma, néhány kanál víz, a sűrített paradicsom és a többi fűszer. Hagyjuk rotyogni az egészet, amíg meg nem fő a hús. A besamel mártáshoz olajon a lisztet megfuttatjuk, majd felöntjük a tejjel és sűrűsödésig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.

Állítsuk össze a lasagnet. Ehhez először egy sor krumplit teszünk le, majd jöhet a húsos ragu és a besamel, valamint pici sajt. Addig rétegezünk, amíg elfogynak a hozzávalók. Végül sajttal és oregánóval megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
2 hozzászólás

Zita.Péter

5 éve, 5 hónapja és 13 napja

Tésztával még mindig jobb.

válasz erre

Pocok

5 éve, 5 hónapja és 13 napja

Ejha. Krumpli se sokkal jobb mint a tészta röhögő smiley

válasz erre