27 °C
kevés felhő
2025. június 16., hétfő
Jusztin

Krumplipürés sajtos tócsni

2018. június 16.
17.6201
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes krumplis tócsni, azonban itt a krumplit nem kell lereszelni, helyette krémes krumplipürét használunk. Igazi maradékmentő recept, ha túl sok pürét csináltál a hétvégi ebédhez.
 


Hozzávalók:
600 g krumplipüré
70 g sajt
100 g liszt
2 evőkanál aprított zöldhagyma
1 db tojás
1 csipet só
2 dl olaj
tejföl

Elkészítés:
Egy nagyobb keverőtálban összekeverjük a krumplipürét, a reszelt sajtot, a lisztet, a tojást és a sót. Ehhez adjuk a felaprított hagymát. Az olajat forrósítsuk fel és süssük ki benne a tócsni szeleteket. Két kanál segítségével érdemes szaggatni őket.

Végül tejföllel kínáljuk.
2 hozzászólás

bababum

7 éve, 7 hónapja és 8 napja

Eddig csak reszelt krumpliból csináltam, de így is finom lehet.

válasz erre

krisztike

7 éve, 7 hónapja és 8 napja

Egyik nagy kedvencem. mosolygó smiley

válasz erre