Hozzávalók:
500 g krumpli
4 szál friss újhagyma
2 evőkanál olaj
2 csipet só
1 teáskanál ételízesítő
2 dl főzőtejszín
1 liter víz
Elkészítés:
A krumplit hámozzuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra. A hagymát a zöldjével együtt karikákra vágjuk. Egy keveset tegyünk félre a díszítéshez. Kevés olajon pároljuk meg az újhagymát és adjuk hozzá a krumplit is. Kicsit forgassuk meg őket.
Engedjük fel vízzel, ízesítsünk sóval és az ételízesítővel, majd kicsi lángon addig főzzük, míg a krumpli megpuhul. Ha megpuhult, levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítünk. Végül hozzákeverjük a tejszínt és újraforraljuk az egészet.
Újhagymával vagy pirított kenyérkockával tálaljuk.