Hozzávalók:
700 g újkrumpli
kevés olaj
4 dl víz
só
1 teáskanál fűszerpaprika
2 db babérlevél
1 teáskanál majoránna
2 dl tejföl
1,5 evőkanál liszt
Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg, majd vágjuk tetszés szerint karikákra vagy kockákra. Az olajat hevítsük kissé fel, majd keverjük el benne a fűszerpaprikát. Ezt követően adjuk hozzá a burgonyát és forgassuk össze. Öntsük fel a vízzel és szórjuk meg sóval, majorannával és babérlevéllel. Fedő alatt 20-25 perc alatt főzzük puhára a burgonyát.
A tejfölt és a lisztet keverjük csomómentesre, majd a krumpli vizéből kanalazzunk bele egy keveset, hogy a hőt kiegyenlítsük. Végül keverjük bele a tejfölös keveréket és pár perc alatt főzzük össze az egészet. Sült kolbásszal, tojással tálaljuk.