0 °C
tiszta égbolt
2023. december 04., hétfő
Borbála, Barbara

Krumplifőzelék

2020. június 23.
27.3091
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy egyszerű, klasszikus főzelék, amit érdemes most elkészíteni, hiszen végre kapható újburgonya a boltokban. A krumplifőzeléket bárki elkészítheti könnyedén.
 


Hozzávalók:
700 g újkrumpli
kevés olaj
4 dl víz

1 teáskanál fűszerpaprika
2 db babérlevél
1 teáskanál majoránna
2 dl tejföl
1,5 evőkanál liszt

Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg, majd vágjuk tetszés szerint karikákra vagy kockákra. Az olajat hevítsük kissé fel, majd keverjük el benne a fűszerpaprikát. Ezt követően adjuk hozzá a burgonyát és forgassuk össze. Öntsük fel a vízzel és szórjuk meg sóval, majorannával és babérlevéllel. Fedő alatt 20-25 perc alatt főzzük puhára a burgonyát.

A tejfölt és a lisztet keverjük csomómentesre, majd a krumpli vizéből kanalazzunk bele egy keveset, hogy a hőt kiegyenlítsük. Végül keverjük bele a tejfölös keveréket és pár perc alatt főzzük össze az egészet. Sült kolbásszal, tojással tálaljuk.
2 hozzászólás

csillucs

3 éve, 8 hónapja és 27 napja

Nagyon szeretjük. Én tojással vagy fasírttal szoktam készíteni.

válasz erre

Sonci

3 éve, 8 hónapja és 27 napja

Abszolút kedvenc, klasszikus.

válasz erre