14 °C
erős felhőzet
2024. október 15., kedd
Teréz

Krémes zöldbabfőzelék

2016. június 15.
6.5511
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy vitaminban gazdag főzelék. A zöldbab nagyon egészséges, ráadásul mostanság frisset is lehet kapni a boltokban és a piacon. Bár a gyerekek kevésbé kedvelik az ilyen ételeket, mégis egy kevés sült virslivel biztosan ők is megeszik.


Hozzávalók:
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
olaj
500 g zöldbab
só, bors
2 dl húsleves-alaplé
300 g burgonya

Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, a fokhagymát zúzzuk össze. A zöldbabot mossuk meg és vágjuk össze. Kevés olajon megpároljuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a zöldbabot és 5 percig pároljuk. Ezt követően felöntjük az alaplével és puhára főzzük. Közben a burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk és szintén puhára főzzük, enyhén sós vízben.

A zöldbabot közben sóval és borssal ízesítjük. Ha minden megfőtt, akkor a krumplit leszűrjük és a babhoz adjuk, majd az egészet pürésítjük. Ha túl sűrű, akkor kevés vízzel felöntjük.
3 hozzászólás

pilótakeksz

9 éve, 19 napja

Kíváncsi lennék az ízére.

válasz erre

mokus84

9 éve, 19 napja

Nyam nyam. Egyszerű, bár nem értem a krumplit miét kell külön megfőzni.

válasz erre

monyó

9 éve, 19 napja

Nem éppen nekem való. Bár biztosan finom.

válasz erre