Hozzávalók:
1.5 kg tök
1 csokor kapor
1 dl napraforgó olaj
3 evőkanál finomliszt
3 dl tej
só, bors
1 dl tejföl
Elkészítés:
Ha friss tököt vettünk, akkor először is reszeljük le, ha fagyasztottat, akkor már tehetjük is a lábosba. Kis lángon hagyjuk kiolvadni, majd ha már teljesen kiolvadt, akkor sózzuk és borsozzuk. Mivel sok vizet ereszt, ezért nem kell lefedni.
A kaprot apróra vágjuk és beleszórjuk a tökbe. Közben elkészítjük a rántást, melyhez az olajon megpirítjuk a lisztet és tejjel felöntjük. Ha a víz már teljesen elfőtt a tök alól, akkor berántjuk az egészet. Ezt követően megkóstoljuk és tovább ízesítünk ízlésünk szerint.
Végül a tejfölt is hozzákeverjük és sűrűre főzzük. Süthetünk hozzá tükörtojást, fasírtot vagy virslit is.