24 °C
tiszta égbolt
2025. június 29., vasárnap
Péter, Pál

Krémes tökfőzelék

2015. január 19.
2.6881
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy főzelék lesz, melyet sokan nem szeretnek, pedig rengeteg vitamint tartalmaz a tök, ezért ilyenkor a hideg napokon érdemes fogyasztani. Krémes állagának köszönhetően nem nehezíti el a gyomrot.
 


Hozzávalók:
1.5 kg tök
1 csokor kapor
1 dl napraforgó olaj
3 evőkanál finomliszt
3 dl tej
só, bors
1 dl tejföl

Elkészítés:
Ha friss tököt vettünk, akkor először is reszeljük le, ha fagyasztottat, akkor már tehetjük is a lábosba. Kis lángon hagyjuk kiolvadni, majd ha már teljesen kiolvadt, akkor sózzuk és borsozzuk. Mivel sok vizet ereszt, ezért nem kell lefedni.

A kaprot apróra vágjuk és beleszórjuk a tökbe. Közben elkészítjük a rántást, melyhez az olajon megpirítjuk a lisztet és tejjel felöntjük. Ha a víz már teljesen elfőtt a tök alól, akkor berántjuk az egészet. Ezt követően megkóstoljuk és tovább ízesítünk ízlésünk szerint.

Végül a tejfölt is hozzákeverjük és sűrűre főzzük. Süthetünk hozzá tükörtojást, fasírtot vagy virslit is.
3 hozzászólás

Sonci

11 éve, 4 hónapja és 5 napja

Én szeretem, bár nem így szoktam készíteni. mosolygó smiley

válasz erre

Lolaa

11 éve, 4 hónapja és 5 napja

Én mondjuk megeszem, de tény, hogy nem a kedvenc ételem.

válasz erre

Bogyó

11 éve, 4 hónapja és 5 napja

nem egy kedvenc az biztos mosolygó smiley

válasz erre