Hozzávalók:
500 g spenót
100 g zsemle
8 dl tej
25 g finomliszt
3 evőkanál napraforgó olaj
4 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A zsemlét tépkedjük szét és öntsük le annyi tejjel, ami éppen ellepi és hagyjuk állni. A friss spenótot enyhén sós vízben főzzük 10-12 percig, majd tegyük jeges vízbe és ezután szűrjük le. Így szép zöld színe marad. Egy lábosban készítsünk az olaj, a liszt és a fokhagyma segítségével egy rántást. Ezután adjuk hozzá a spenótot és a beáztatott zsemlét is.
Öntsük fel az egészet a maradék tejjel, majd megszórjuk sóval, borssal, akár egy kis szerecsendióval. Végül leturmixoljuk az egészet, hogy jó krémes legyen. Végül főtt tojással vagy baconnel lehet tálalni.