20 °C
borús égbolt
2024. május 23., csütörtök
Dezső

Krémes spenótfőzelék

2022. szeptember 13.
80.8241
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes főzelék, ami rengeteg vitamint tartalmaz, ilyenkor ősszel érdemes belőle sokat fogyasztani. A spenótra figyeljünk oda, hogy szép zöld színe maradjon hőkezelést követően.


Hozzávalók:
500 g spenót
100 g zsemle
8 dl tej
25 g finomliszt
3 evőkanál napraforgó olaj
4 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A zsemlét tépkedjük szét és öntsük le annyi tejjel, ami éppen ellepi és hagyjuk állni. A friss spenótot enyhén sós vízben főzzük 10-12 percig, majd tegyük jeges vízbe és ezután szűrjük le. Így szép zöld színe marad. Egy lábosban készítsünk az olaj, a liszt és a fokhagyma segítségével egy rántást. Ezután adjuk hozzá a spenótot és a beáztatott zsemlét is.

Öntsük fel az egészet a maradék tejjel, majd megszórjuk sóval, borssal, akár egy kis szerecsendióval. Végül leturmixoljuk az egészet, hogy jó krémes legyen. Végül főtt tojással vagy baconnel lehet tálalni.
1 hozzászólás

Lili

1 éve, 10 hónapja és 1 napja

Ki fogom ezt próbálni.

válasz erre